Petele solare pe piele: cum să le preveniți și să le tratați în mod natural

Acestea sunt nuanțe maro și plate, care se dezvoltă pe zonele pielii care sunt expuse la soare. Petele solare sunt inofensive, ceea ce însemnă că nu sunt cancerigene și nu prezintă niciun risc pentru sănătate și nici nu necesită îngrijire specifică, cu excepția cazului în care încercați să le îndepărtați din motive cosmetice. Acestea sunt semnul că pielea a fost expusă mult la soare și reprezintă o încercare a pielii de a se proteja de alte daune.

De pete pe piele pot afecta persoane de toate tipurile de piele, dar sunt cele mai frecvente la adulți cu pielea echitabil. Spre deosebire de pistrui, care sunt frecvente la copii și se estompează fără expunere la UV, petele de vârstă nu dispar de la sine.

Petele de piele: ce sunt

  • Sunt zone plate, ovale, cu pigmentare crescută
  • De obicei sunt de culoare maro deschis până la maro închis
  • Apare pe pielea care a avut cea mai mare expunere la soare de-a lungul anilor, cum ar fi partea din spate a mâinilor, picioarele superioare, fața, umerii și partea superioară a spatelui.
  • Acestea variază de la mărimea pistruiului până la un diametru de aproximativ 13 inch
  • Ele se pot grupa împreună și pot fi mai vizibile

Există numeroase tratamente naturale și de blocaj, dar și diverse tratamente de înfrumusețare, eficiente pentru estomparea sau chiar eliminarea petelor solare.

  • ALOE: Aloe vera conține compuși activi, inclusiv aloină și aloeină, care sunt eficienți în ușurarea eficientă a hiperpigmentării, inclusiv a petelor solare.
  • OTET DE CIDRU DE MERE: Potrivit unei recenzii din 2009 în Jurmalul Internațional de Științe Moleculare, acidul acetic din oțetul de cidru de mere poate ajuta la ușurarea petelor atunci când este aplicat în mod regulat.
  • CEAI NEGRU: Un studiu din 2011 a constatat că aplicarea apei de ceai negru pe pete de două ori pe zi timp de patru săptămâni a avut un efect de iluminare a pielii.
  • CEAI VERDE: S-a constatat că extractul de ceai verde are un efect depigmentant, potrivit unei revizuirii din 2013 publicată în Jurnalul de chirurgie cutanată și estetică.
  • EXTRACT DE LEMN DULCE: Extractul de lemn dulce este un ingredient obișnuit în multe creme disponibile în comerț pentru petele solare, deoarece s-a demonstrat că diminuează decolorarea pielii cauzată de deteriorarea soarelui.
  • LAPTE: Laptele, laptele acru și laptele de unt conțin acid lactic care poate ajuta la ușurarea pigmentării pielii, inclusiv a petelor solare. Cercetarea a demonstrat că este eficient chiar și în cazul melasmei.
  • VITAMINA C: Proprietățile antioxidante ale vitaminei C oferă numeroase beneficii, inclusiv un efect protector împotriva razelor UVA și UVB. Aplicarea topică a vitaminei C este, de asemenea, o modalitate eficientă de a lumina diferite pete întunecate cauzate de soare.
  • VITAMINA E. Un studiu sugerează că vitamina E din dietă și uleiul topic de vitamina E ajută la protejarea pielii de daunele provocate de soare și la luminarea petelor solare.

Peroxidul de hidrogen, în cantități mici și la cele mai mici concentrații, este util pentru luminarea petelor pielii, în special a celor de pe mâini, cauzate de îmbătrânire sau nicotină. Aplicați în mod consecvent peroxid de hidrogen înainte de a dormi câteva zile. Se toarnă câteva picături pe o dischetă de bumbac. Dacă observați peroxidul de hidrogen comun de 3% (10 volume) care este utilizat pentru dezinfectarea rănilor, eventual diluate în apă normală de la robinet.

Loțiunea de castraveți este un remediu natural util celor cu pielea grasă. În caz de pete pe piele, o puteți combina cu o linguriță de bicarbonat de sodiu pentru a forma o compresă cremoasă sau câteva picături de suc de lămâie pentru a obține o loțiune de lumină. Loțiunea de bază este compusă din suc de castraveți simplu care se obține datorită centrifugii.

Sursa