Ulei de usturoi, Elixirul inimii

Uleiul de usturoi este un elixir valoros pentru sănătatea inimii, de la prevenirea până la combaterea bolilor cardiovasculare. Un studiu recent efectuat la Universitatea Medicală din China, Taiwan a demonstrat că uleiul de usturoi poate preveni cardiomiopatia, cel mai frecvent tip de afecțiune cardiovasculară responsabilă de decesele legate de diabet.

Uleiul de usturoi se obține foarte simplu. Se curăță de coajă o căpățână de usturoi și se zdrobește. Se pune într-un bol mic și se adaugă un sfert de ceașcă de ulei de măsline extra virgin. Se lasă apoi la macerat 3-5 zile la temperatura camerei, iar după această perioadă, se strecoară uleiul și se păstrează la frigider. Uleiul de usturoi poate fi preparat și prin distilare cu aburi. Se folosește ca un ulei obișnuit.

Uleiul de usturoi se găsește și la magazinele naturiste sub formă de capsule, pentru tratamente. Adulții pot lua 1-2 capsule de ulei de usturoi de 1-2 ori pe zi în timpul mesei, copii de la 1-3 ani pot lua câte o jumătate de capsulă pe zi (adăugat pe pâine), copii de la 3-7 ani câte o capsulă pe zi în timpul meselor, iar copii de la 7-14 ani, câte o capsulă, de 1-2 ori pe zi în timpul mesei.

Există peste 20 de substanțe diferite în uleiul de usturoi care oferă beneficii terapeutice, inclusiv alicina – un ulei volatil, un oragnosulfur puternic care este eliberat când usturoiul este zdrobit și mestecat. De aceea se recomandă consumul usturoiului crud, și nu gătit.

Știm din studiile anterioare au arătat că usturoiul este strâns legat de sănătatea inimii, însă cercetările dezvăluie în mod special modul în care plantele cu bulb ajută diabeticii cu cardiomiopatie.

Cercetătorii chinezi au făcut un studiu pe șobolani cu diabet zaharat, și au aplicat ulei de usturoi și ulei de porumb. Ei au descoperit ca uleiul de usturoi îmbunătățește funcția enzimelor antioxidante, reduce inflamarea inimii și oprește moartea celulelor, menținând în mod eficient integritatea țesuturilor cardiace vitale.

Usturoiul este, de asemenea, eficient în reglarea tensiunii arteriale. Atunci când este încorporat în dieta zilnică, usturoiul și uleiul de usturoi servește ca un aliment medicament universal, datorită proprietăților antibiotice, antibacteriene și anticancerigene. Cel puțin 28 de studii au revelat faptul că usturoiul este un remediu naturist eficient pentru reducerea nivelului de colesterol.

Studiile arată că usturoiul are capacitatea de a lupta împotriva infecțiilor fungice. Uleiul de usturoi este un remediu formidabil pentru infecții la ureche. Se pun 2-3 picături de ulei în ureche și se astupă cu un tampon de vată. Trebuie lăsat peste noapte să acționeze. Durerea dispare aproape imediat, iar infecția va scădea pe parcursul nopții. Sau se poate înfășura o bucățică mică de usturoi într-un tampon de vată care se introduce în ureche. Atenție! Uleiul de usturoi nu se pune în ureche atunci când timpanul este perforat.

În caz de infecții vaginale, se aplică ulei de usturoi în strat subțire pe pereții vaginali. Procedeul de repetă timp de 10 zile.

Uleiul de usturoi este de asemenea eficient în gripă și răceală, inflamații, tulburări gastro-intestinale, stafilococi, bronșită, penumonie, tuberculoză, ateroscleroză, dereglări ale circulații sagvine, boli ale ficatului sau rinichilor, pietre la rinichi, boli oncologice, afecțiuni ale sistemului nervos (migrene, insomnii), dureri reumatice, diabet, cancer sau boli de piele.

Aplicat locale pe piele, uleiul de usturoi are efecte anti-fungice și antibiotice. Au existat unele studii care ai demonstrat că uleiul de usturoi poate fi un remediu eficient pentru piciorul de atlet. Mare atenție la aplicarea pe piele, deoarece poate provoca iritații, alergii sau arsuri.

Sursa