Vitamine B din surse naturale – necesare în oboseală, stres, anemie, imunitate

Persoanele care au o dietă sănătoasă, echilibrată, nu au trebuință de suplimente alimentare.

Ele își iau toate vitaminele și mineralele de care au nevoie din alimente.

Cu toate acestea, puțini sunt aceia care reușesc să se hrănească natural și să își asigure un consum ridicat de fructe, legume și cereale integrale.

Oamenii din ziua de azi au un stil de viață foarte activ, marcat de mult stres.

Aflați mereu pe fugă, uneori sar peste micul-dejun, nu au timp să mănânce cum trebuie la prânz.

Recuperează seara sau cumpără produse procesate sau fast-food.

Deși sunt mai ușor de procurat și de consumat, au un conținut nociv de zahăr, sare, grăsimi saturate și aditivi.

Din acest motiv, mulți ar putea beneficia de pe urma unui supliment cu multi-vitamine sau minerale.

Suplimentele nu trebuie să înlocuiască însă un stil de viață sănătos, ci să asigure un aport adecvat de nutrienți.

Vitaminele din grupul B – esențiale pentru energie

Vitaminele din grupul B au un rol important în menținerea energiei și a unei stări bune de sănătate în general.

Complexul B cuprinde 8 vitamine care sunt solubile în apă. Acest lucru înseamnă că sunt eliminate din corp zilnic, iar rezervele lor trebuie refăcute în mod regulat.

Deși sunt grupate într-o singură familie, fiecare vitamină B are un rol specific în corp și beneficii speciale:

  • Vitamina B1 (tiamină) – cunoscută și ca vitamina „antistres”, ea protejează sistemul imunitar, susține funcția normală a sistemului nervos, transformă alimentele în energie, ajută la contracția mușchilor; se găsește în cereale integrale, fasole, spanac, drojdie de bere, nuci, semințe de floarea-soarelui, carne de porc și carne roșie.
  • Vitamina B2 (riboflavină) – ajută la producerea globulelor roșii de sânge, susține creșterea organismului, ajută la descompunerea și utilizarea carbohidraților, grăsimilor și proteinelor din alimente; o găsim în migdale, orez sălbatic, ouă, spanac, broccoli, somon, carne de vită.
  • Vitamina B3 (niacină) – susține producția de energie celulară, stimulează colesterolul bun (HDL), și sănătatea sistemului digestiv, nervilor și pielii; se găsește în pește, carne de pasăre și de vită, leguminoase, nuci, ouă și legume verzi.
  • Vitamina B5 (acid pantotenic) – necesară pentru descompunerea grăsimilor și carbohidraților pentru energie, producția hormonilor și creșterea organismului; se găsește în aproape toate grupele de alimente, cele mai bune surse fiind: organele de animale, gălbenușul, cerealele integrale, avocado, nucile, lintea, broccoli, produsele lactate.
  • Vitamina B6 (piridoxina) – este implicată în peste 100 de reacții celulare din corp, ajută la metabolizarea aminoacizilor din alimente, la construirea de noi celule roșii de sânge, influențează producția de serotonină, melatonină și norepinefrină și implicit somnul și dispoziția; carnea, ouăle, peștele, bananele, fructele de pădure, piersicile, spanacul, morcovii, semințele de floarea-soarelui și orezul brun sunt surse bune.
  • Vitamina B7 (biotina)– cunoscută și ca „vitamina frumuseții”, susține sănătatea părului, pielii și unghiilor; o găsim în căpșuni, organele de animale, drojdie de bere, pui, pește, conopidă, gălbenuș și nuci.
  • Vitamina B9 (acid folic) – are un rol critic în buna dezvoltare a fătului, îndeosebi a sistemului său nervos, susține creșterea celulelor roșii din sânge; se poate lua din sfeclă, curmale, avocado, fasole, somon, bulgur, verdețuri și organe de animale.
  • Vitamina B12 (cobalamina) – în combinație cu vitamina B9 ajută la producția de celule roșii din sânge și ajută fierul să creeze hemoglobină, reglează și susține sistemui nervos central; se găsește în carne de pui, vită, porc și pește.

Complex B natural

Cei de la Fares au un complex de vitamine B extrase din surse naturale (drojdie de bere, extract de germeni de grâu și extract de orz verde), care contribuie la reducerea stresului și a oboselii.

Acest supliment ajută imunitatea, sănătatea psihică, metabolismul (glucidelor și lipidelor), sănătatea pielii, părului și unghiilor.

Mod de administrare

  • la copiii de 6-14 ani – 1 capsulă pe zi, înainte de masă
  • la copiii peste 14 ani și adulți – 1 capsulă de 2 ori pe zi, înainte de masă
  • în sarcină și alăptare – 1 capsulă, de 2 ori pe zi, 3 luni

O cură durează 2-3 luni, și se poate relua după 1 lună de pauză.

Sursa