Un măr și o lămâie pe zi ajută la scăderea colesterolului și combaterea bolilor cardiovasculare și a obezității

Un studiu publicat în Jurnalul Internațional Humanities and Social Scienes a arătat că lămâia are un efect hipocolesteroleminat extraordinar. Eficiența lămâilor este de două ori mai mare dacă acestea sunt consumate împreună cu mere.

Foarte mulți medici recomandă astăzi pacienților cardiaci și celor care suferă de constipație sau obezitate să bea în fiecare dimineață un pahar de apă călduță în care au stors sucul de la o jumătate de lămâie. Acest suc se poate bea cu 30 de minute înainte de fiecare masă, adăugând și 1 linguriță de miere de albine.

Datorită concentrației mari de vitamina C, lămâile sunt deosebit de benefice în prevenirea bolilor cardiovasculare, precum aterososcleroză ( îngustarea arterelor ), atac de cord sau accident vascular cerebral.

Pe lângă faptul că determină scăderea nivelului colesterolului, lămâia împiedică acumularea de placă în pereții arterelor și menține arterele flexibile.

Studiu a fost realizat pe 45 de persoane cu hiperlipidemie ( nivel mare de grăsimi în sânge ). Acestea au fost împărțite în mod aleatoriu în 3 grupuri:

  • grupul 1 a primit 1 măr pe zi
  • grupul 2 a primit sucul de la 1 lămâie pe zi
  • grupul 3 a primit 1 măr și sucul de la 1 lămâie pe zi

Studiul a durat 1 lună de zile. Participanții care au băut zilnic 1 pahar cu suc de lămâie au avut cele mai bune rezultate în scăderea colesterolului LDL și a trigliceridelor. Al doilea rezultat bun venit din partea celor care au băut suc de lămâie și au consumat ți câte 1 măr pe zi.

Există trei tipuri de colesterol. Colesterolul LDL este considerat un colesterol periculos deoarece acesta transportă colesterolul din ficat în celule. Dacă nivelul acestuia crește foarte mult, se poate aduna în artere și crește riscul de boli arteriale.

Colesterol HDL este considerat un colesterol bun, care are un efect invers și previne bolile arteriale. Acesta duce colesterol din celule în ficat, care la rândul lui îl elimină din corp sub forma deșeurilor.

Merele ajută la reducerea nivelului colesterolului datorită conținutului bogat pectină, o polizaharidă gelatinoasă care susține în primul rând sănătatea digestivă.

Acest studiu demonstrează că un măr pe zi și 1 pahar cu apă și suc de lămâie sunt un mijloc simplu și eficient prin care pot fi prevenite bolile cardiovasculare. Și alte studii au arătat că vitamina C din alimente încetinește progresia aterosclerozei și previne evenimentele cardiovasculare cu potențial fatal.

Sursă