Uleiul de piper negru – Elimină acidul uric din sânge, te scapă de pofta de fumat, reduce anxietatea, artrita cronică și reumatismul

Uleiul esențial de piper negru te scapă de anxietate poftele de țigări și alcool.

Beneficiile uleiului esențial de piper negru diferă în funcție de modul în care este consumat. Poate fi ingerat, aplicat sub forma topica sau poate fi inhalat. Să privim mai atent aceste trei moduri de a consuma uleiul esențial de piper negru și beneficiile pe care le putem aștepta de la fiecare.

Uleiul esențial de piper negru are proprietăți benefice

Cele mai importante sunt cele expectorante, febrifuge, antioxidante, diuretice, antiartritice, circulatorii, analgezice, antibacteriene, stimulante, vermifuge, antiseptice, diaforice, antispastice, laxative, afrodisiace și anti-inflamatorii.

Utilizarea orală

Când este consumat pe cale orală ( încercați să-l adăugați la grătar sau la sosurile de friptură ) uleiul esențial de piper negru oferă antioxidanți puternici numiți sesquiterpene. Acești antioxidanți ajută la producerea a cât mai multă transpirație și urină ( două moduri comune prin care toxinele pot fi eliminate ).

Acest condiment apreciat din India este, de asemenea, excelent în îmbunătățirea digestiei deoarece crește funcțiile bilei și promovează sucurile acide din stomac, care ajută la descompunerea alimentelor.

Utilizarea sub forma topică

Un alt mod de a folosi uleiul esențial de piper negru este aplicarea topică. Datorită senzației de căldură care se extinde trebuie să fie utilizat cu moderație sau cu un ulei purtător. Cu toate acestea, încălzirea extremă îl face ideal pentru relaxarea musculară atunci când este împreunat cu un ulei de masaj. Este antispastic și are proprietăți relaxante musculare ce sunt extrem de eficiente pentru persoanele care au crampe.

Proprietăți antioxidante ale uleiului esențial de piper negru elimină toxinele, precum acidul uric din sânge, și are efecte benefice asupra celor care suferă de artrită, reumatism și gută. În plus de relaxarea corpului fizic uleiul esențial de piper negru ajută la relaxarea minții. Atunci când este utilizat aromatic ( de multe ori în combinație cu alte uleiuri, cum ar fi cel de ienupăr sau de lavandă ) poate fi foarte eficient la atenuarea stresului mental. Un studiu a arătat capacitatea acestui ulei de a ajuta oamenii să facă față stresului de renunțatul la fumat…

Sursă