Ce boli pot trata slănina cu ceapă roșie? Nici nu te-ai aștepta ce minuni face?

Când cercetările medicale au descoperit acțiunile negative ale produselor alimentare noi, care au încercat să înlocuiască grăsimile tradiționale, specialiștii si-au îndreptat atenția către slănină, un aliment fără E-uri, coloranți și conservanți.

Și au primit răspuns la întrebarea: de ce strămoși noștri au fost sănătoși și puternici? Ei bine, s-a dovedit ca slănina întărește sistemul imunitar.

Această calitate se datorează acidului arahidonic, care favorizează scăderea colesterolului, îmbunătățește funcțiile de protecție ale organismului și, de asemenea, este necesar pentru producerea compușilor chimici responsabili pentru răspunsurile imune și reacțiile inflamatorii.

  • Cantități mici de grăsime sunt de folos pentru inimă și vaselor de sânge reglementează contracțiile musculare ale organelor interne, inclusiv ale mușchiului cardiac, și sprijină tonusul vascular.
  • Fumătorii au, de asemenea, un beneficiu dacă mănâncă puțină slănină, datorită faptului că ea conține seleniu. Acest microelement întărește sistemul imunitar și previne oxidarea în organism. Astfel, pagubele produse de țigări se reduc parțial.
  • Slănina încetinește și intoxicarea alcoolică, prin acoperirea pereților stomacului cu grăsime și crearea pansamentului gastric, care previne absorbția rapidă de alcool din stomac. Alcoolul trece mai departe în intestin, unde, totuși, va fi absorbit, dar treptat.

Grăsimea de porc

  • Remediu pentru dureri de articulații. Înainte de culcare, se freacă bine articulațiile bolnave cu untura topită sau cu slănina veche, tocată prin mașina de carne, la care se adaugă o lingură de miere de albine. Deasupra se aplică celofan sau hârtie de pergament, se învelește cu un fular sau un batic de lână și se lasă să acționeze peste noapte.
  • Tulburarea mobilității articulare după traumatisme. Zona afectată se freacă cu 100g slănină de porc, amestecată cu o lingură de sare, apoi se bandajează cu un strat gros de lână.
  • Mastita. Pe locul inflamat se aplică o felie subțire de slănină veche, deasupra se pune o bucată de staniol de la o ciocolată sau dintr-un pachet de țigări și se bandajează sau se lipește cu leucoplast.
  • Eczema. Se topește slănina nesărată și se răcește la 35 de grade. Se amestecă bine 2 linguri de grăsime topită cu albușuri de la 2 ouă crude, 100 g pastă din fructe de solanum ( zarna, lasnicior ), 3 linguri suc de rostopască.

Alifia se lasă la macerat 2-3 zile, la rece, apoi se ung locurile bolnave, de 2 ori pe zi.

  • Dureri de dinți. O felie de slănină nesărată se aplică pe dintele dureros, între gingie și obraz, pentru 15-20 de minute. Durerea de dinți dispare treptat.
  • Pinten sos ( ciocuri ). Preparați un unguent din 100 g slănină nesărată de porc, tocată mărunt, un ou crud și 100 ml oțet concentrat (esența).

Borcanul cu amestecul se ține într-un loc întunecos, până la dizolvarea completă a slăninei, amestecând periodic. Înainte de procedura, călcâiul se ține în apă fierbinte, apoi se aplică pe zona dureroasă un tampon de vată îmbibat în unguent.

Compresa se aplică pe timp de noapte, dimineața se spală cu apă caldă. Durata tratamentului este de 5-7 zile.

Sursă.