Uleiul care costă doar 15 lei și tratează orice eczemă și iritație. Pielea nu se mai crapă deloc și rănile se vindecă.

Uleiul esențial de pin are o cantitate considerabilă de antioxidanți, care ajută la menținerea supleții pielii. Aceștia luptă împotriva apariției premature a ridurilor, a liniilor fine și a semnelor de îmbătrânire.

De ce este indicat uleiul esențial de pin ?

Toți radicalii liberi sunt îndepărtați și pielea se păstrează suplă și elastică. Acest ulei este unul dintre cele mai recomandate uleiuri pentru măștile antiaging preparate în casă. Combate cu succes și probleme ale pielii precum acneea, punctele negre, petele roșii, eczema, psoriazis, sau scabie.

Datorită aromei proaspete, uleiul esențial de pin este deseori utilizat în prepararea produselor cosmetice. Totodată, acesta poate fi utilizat și pentru îndepărtarea măreții, masând scalpul ușor, cu mișcări circulare, timp de 15 minute.

Poate fi utilizat și pentru aromaterapie sau băi revigorante. Toarnă aproximativ 20 de picături în cada cu apă și te vei relaxa complet la baie. Dacă obișnuiești să prepari săpun acasă, adaugă 10-15 picături pentru o aromă fresh și pentru a te bucura de proprietățile sale antibacteriene.

Problemele pe care le tratează uleiul esențial de pin

Uleiul esențial de pin este un bun dezinfectant și tratează cu succes numeroase probleme ale organismului precum infecțiile urinare sau de orice altă natură. Îmbunătățește sănătatea ochilor și te poate ajuta să combați probleme minore de vedere.

Este unul dintre cele mai bune uleiuri esențiale care combat stresul și oboseala. Elimină stresul și te relaxează complet. Dacă nu vrei să îl folosești la baie, te poți masa în jurul tâmplelor timp de câteva minute și vei vedea rezultatele.

Mânuțele noastre au nevoie de o îngrijire specială! Pielea lor este foarte subțire și sensibilă, de aceea își pierde forma destul de repede. Datorită influenței continue a factorilor exteriori (ger, vânt, schimbări de temperatură, soare etc.) și contactului des cu săpunul și tot felul de detergenți pielea mâinilor devine zbârcită și își schimbă culoarea și strălucirea de altă dată.

Iata 3 proceduri de ingrijire complexa a pielii mainilor.

Se recomanda sa faceti aceste proceduri de 3 ori pe saptamana.

Ingrijire complexa si intinerirea pielii mainilor

  1. Intinerire

Baie. Multor femei le plac procedurile cu parafină. Încălziți parafină cosmetică până se topește, apoi lăsați-o să se răcească puțin și țineți mâinile în acest lichid timp de 20-30 de minute. Aceste băi de parafină tonifiază pielea și o fac mai elastică.

Exfoliere. Veti avea nevoie de 2 linguri de sare de mare, 1 lingura ulei de arbore de ceai, 2 linguri de cocos sau ulei vegetal. Amestecati toate ingredientele pana obtineti o masa omogena si aplicati-o pe piele , facand masaj dinspre incheietura spre varful degetelor.

Masca. Gălbenușul de ou este o soluție superbă pentru întinerirea pielii. Bateți un gălbenuș de ou, adăugați 1 linguriță de ulei de măsline și câteva picături de suc de lămâie și amestecați bine. Aplicați amestecul pe mâini pentru 15 minute, apoi spălați-le cu apă caldă.

2. Restabilire.

Baie. Cocktailul citric nu numai că va restabili elasticitatea de odinioară a pielii, ci și vă va ridica dispoziția. Stoarceți sucul a 1 lămâie, adăugați câteva picături de ulei esențial de grepfrut, un vârf de cuțit de bicarbonat de sodiu și un praf de scorțișoară aromată. Țineți mâinile în acest amestec 5-7 minute.

Exfoliere. Amestecați coajă de portocale, 1/2 de pahar de zahăr, 1 linguriță de ghimbir și 2 linguri de ulei de măsline. Înmuiați o periuță sau un burete în acest amestec și masați pielea mâinilor.

Masca. Amestecați pulpa a 1 portocală, 1 linguriță de ulei de susan și un vârf de cuțit de ardei roșu măcinat. Ungeți mâinile cu ulei de migdale, apoi aplicați amestecul obținut pentru 5 minute.

3. Inlaturam oboseala

Baie. Adăugați în apă caldă câteva picături de uleiuri de rozmarin și de mentă și 1 lingură de ulei de măsline. Țineți mâinile în acest lichid timp de 5 minute.

Exofoliere. Amestecați 2 linguri de zahăr, 1 lingură de ulei de floarea-soarelui, un vârf de cuțit de bicarbonat de sodiu și 1 lingură de apă de trandafiri. Aplicați amestecul pe mâini și masați-le

Masca. Dați la răzătoare 1 măr verde și adăugați 2 linguri de ulei de măsline, 1 linguriță de vaselină și 1 picătură de ulei de camfor. Aplicați abundent acest amestec pe mâini, iar după 10 minute spălați-le cu apă caldă și aplicați cremă hidratantă.

Ingrijirea mainilor poate fi facuta simplu, chiar si inconditii casnice. Aceste este un mijloc eficient de lupta cu transformarile determinate de varsta, la care suntem supusi cu totii. Dupa aceasta procedura barbatul va va saruta mainile zilnic !

4. Masti naturale ce iti fac mainile fine

Masca naturala de maini, din cartof

Cartoful are calitati impresionante. Folosit ca masca, acesta are un rol anti-age, tonifica pielea, o albeste si o ilumineaza. Nu-i putin, deloc – cand simti nevoia unei revigorari, cand iti simti mainile obosite, recurge la aceasta reteta! Fierbe doi, trei cartofi si piseaza-i ca un piure.

Adauga lapte pana la omogenizare si aplica pe maini, stand cu aceasta masca pana cand se raceste. Clatesti cu apa calduta si aplici crema ta de maini; in acest sezon, este indicat sa fie una cat mai hidratanta. Bineinteles, poti folosi masca si pentru picioare.

Masca naturala de maini, cu avocado
Gustos, dar si hranitor pentru piele, avocado este un ingredient al frumusetii. Cu nutrienti binefacatori, pulpa fructului hidrateaza intensiv si de durata. Iata ce trebuie sa faci!

Amesteca intr-un blender pulpa unui fruct de avocado copt, cu doua linguri de miere, una de ulei de masline si doua de iaurt. Aplica pe maini si infasoara-te in doua prosoape sau, de preferat, foloseste doua manusi cosmetice, de prosop sau plastic (cele din cutiile de vopsea sunt foarte bune). Dupa 15 minute, clateste lejer si aplica crema.

Masca naturala pentru maini uscate
Aceasta este o masca care se prepara din trei ingrediente: un galbenus de ou, putin suc de lamaie si ulei de masline. Amesteca-le cu mixerul intr-un recipient mic, pana se formeaza o crema lichida.

Aplic-o consistent pe maini si stai 15-20 de minute, dupa care poti clati cu apa calduta, apoi rece si aplica crema, ca de obicei. Aceasta masca este excelenta pentru mainile uscate; de exemplu, face minuni dupa calatoriile cu avionul, cand mainile sunt atat de uscate, in special acum, iarna.

Masca naturala de maini, din morcovi

Bogati in nutrienti, vitamine si caroten, morcovii sunt o sursa foarte buna impotriva radicalor liberi, ei fiind baza unei masti eficiente pentru mainile imbatranite. Razuieste un morcov si adauga o lingura de iaurt si putin ulei de masline. Omogenizeaza cat de bine poti si aplica pasta pe maini. Si in acest caz, o pereche de manusi ar face bine!

Masca naturala de maini, cu miere si banana

Nu, nu este un desert; la ce te gandesti? Desi ar putea fi, de data aceasta ne referim la o masca intens hidratanta pentru maini foarte uscate. Paseaza o banana coapta cu putina miere pana obtii o pasta groasa.

Spala-te pe maini cu apa calda ca sa ai porii deschisi si, mai intai, maseaza mainile cu aceasta compozitie si apoi las-o sa actioneze ca o masca, pret de 15 minute. Clateste si … stii lectia: aplica o crema!

Orice masca de maini ai folosi, ar fi bine ca inainte de aceasta sa iti exfoliezi mainile! Ti-ai pregatit manusile?

Cum sa prepari un tratament 2 in 1 pentru ingrijirea mainilor

In aceasta perioada, mai mult decat oricand, mainile au nevoie de o mai mare atentie. Expunerea la frig le usuca peste masura, iar utilizarea unei creme specifice nu este de ajuns pentru a le pastra catifelarea.

Iti recomand un tratament 2 in 1 pentru ingrijirea mainilor iarna, pe care il poti face rapid la tine acasa.

Cele mai multe dintre noi suntem preocupate de ingrijirea tenului si de intarzierea ridurilor cat mai mult timp, insa nu acordam o atentie la fel de mare mainilor, care, din pacate, sunt primele care arata semnele imbatranirii.

Mainile sunt “agresate” zilnic de tot felul de factori negativi: temperaturile (fie ca este vara, fie ca este iarna), detergentii de vase ce contin substante chimice, sapunurile pe care le folosim acasa sau la birou, apa prea fierbinte si chiar propriul nostru ritual de ingrijire incomplet.

Ingrijirea mainilor iarna nu se reduce numai la folosirea unei creme specifice, ci si la aplicarea unor tratamente realizate in casa!

Specialistii spun ca neglijarea mainilor poate duce la imbatranirea lor prematura (cu siguranta, ai vazut si tu femei inca frumoase la chip, dar cu maini imbatranite, ce le tradeaza varsta!). Ca sa evitam aceasta problema trebuie sa avem mai multa grija si de maini.

Primul pas pe care il poti face este sa-ti cumperi o crema speciala pentru maini care sa contina uleiuri ce repara pielea (ulei de jojoba, ulei de masline, ulei din samburi de struguri sau ulei de avocado) dar si ingrediente antiaging (acid hialuronic, vitamina A).

In afara de aceste trucuri, cel mai intelept lucru pe care il poti face pentru mainile tale este sa le rasfeti saptamanal cu cate un tratament natural, preparat acasa.

Combinatia ideala este un tratament 2 in 1 pentru ingrijirea mainilor iarna, ce contine exfoliere si aplicarea unei masti hidratante. Ingredientele pe care ti le punem la dispozitie sunt foarte simple, iar tratamentul nu iti rapeste mai mult de jumatate de ora!

2 idei de tratamente usoare si rapide pentru ingrijirea mainilor iarna

1. Scrub exfoliant cu zahar si ulei

Ai nevoie de doua linguri de ulei (poate sa fie de orice tip: vegetal sau de masline) si de trei linguri de zahar. Combina ingredientele pana cand uleiul se absoarbe bine in zahar si obtii o pasta. Maseaza usor mainile cu acest scrub timp de doua-trei minute, iar apoi clateste cu apa calduta.

Poti recurge la acest tratament saptamanal pentru a curata mainile de celulele moarte, care daca se aduna in exces dau acea senzatie de piele uscata si intarita. Nu uita ca este important sa exfoliezi mainile inainte sa aplici o masca hranitoare. In acest fel, cel de-al doilea tratament va putea patrunde mai eficient in piele si isi va face treaba mai bine.

2. Masca hranitoare cu miere si ulei de masline

Am ales o masca simpla pe care o poti obtine dintr-o lingura de miere si o lingura de ulei de masline. Combina ingredientele si amesteca pana devin omogene, iar apoi aplica pe maini. Daca ti se pare insuficienta compozitie mai poti adauga in cantitati egale si miere si ulei.

Dupa ce ai uns bine mainile, pune-ti niste manusi din pungi de plastic pe fiecare mana (in cazul in care iti este greu sa te descurci cu manevrarea pungilor, roaga pe cineva din familie sa te ajute) si apoi pune-le in niste manusi din acelea cu un singur deget.

Stai asa in jur de jumatate de ora, pentru ca mierea si uleiul de masline sa patrunda in profunzime in piele. La sfarsit, clateste cu apa calduta si repeta cu regularitate tratamentul.

Sursă