4 beneficii importante al ceaiului de banane.

Această băutură este ideală pentru cei care suferă de hipertensiune, insomnie, care au probleme cu sistemul nervos și tractul digestiv.

1 Mijloace pentru scăderea tensiunii arteriale

Ceaiul de banane are un efect supra sistemului cardiovascular uman. Această băutură conține o cantitate mare de potasiu, care favorizează vasodilatația și reglează echilibrul apei din organism.

2 Cura pentru insomnie

Datorită conținutului său ridicat de substanțe precum triptofan, serotonină și dopamină, ceaiul de banane promovează calitatea și odihna neîntreruptă noaptea.

3 Remediul pentru tulburările nervoase

Dopamina și serotonina au, de asemenea, un efect benefic asupra sistemului nervos uman prin reglarea nivelului de cortizol din organism. Cei care suferă de anxietate frecventă sau depresie ar trebui să ia o ceașcă de ceai de banane cel puțin o dată pe zi.

4 Mijloace pentru îmbunătățirea digestiei

Datorită conținutului ridicat de potasiu, această băutură contribuie la buna funcționare a sistemului digestiv uman. Substanțele benefice stimulează preistaltismul intestinal, prevenind astfel constipația, balonarea și colicile.

Ingrediente:

  • 2 banane
  • 1,5 l de apă
  • 2 linguri miere

Pregătirea

  • Tăiați bananele în mai multe bucăți fără a le dezlipi.

Se fierbe apa într-o cratiță, apoi se adaugă bucăți de banane în lichid.

Fierbeți băutura timp de 10 minute și apoi scoateți-o de pe foc.

Când ceaiul s-a răcit la 40 de grade, adaugă miere în lichid.

O băutură cu banane poate fi consumată în locul ceaiului obișnuit ( dar nu mai mult de 3 căni pe zi ). De asemenea, această băutură satisface perfect foamea. De aceea, ceai care vor să slăbească sunt sfătuiți nu numai să bea ceai, ci și să mănânce coji de banane.

Sursa