Remedii naturale pentru chisturi ovariene și fibrom uterin! Tratamente și plante naturiste

Chisturile ovariene, fibroamele uterine, sunt boli ce au devenit o adevărată epidemie, una din cinci femei care ajung în cabinetele de specialitate având aceste afecțiuni. Tratamentul naturist nu este nici simplu. nici de scurtă durată, dar este foarte eficient și fără reacții adverse.

Se elimină toate alimentele care perturbă echilibrul endocrin; carnea (bogată în hormoni animali), alimentele cu aditivi alimentari (E-uri), zahărul (va fi înlocuit cu miere), margarina, se vor consuma cât mai puține grăsimi și cât mai puține proteine animale.

Hrana va fi 50% crudivora, bazată pe salate de legume crude, fructele crude, salate de fructe, sucuri proaspete obținute în casa cereale integrale, oleginoase, alimente ce conțin proteine vegetale, miere, uleiuri presate la rece, polen. O dată pe lună se ține regimul Oshawa.

Se vor folosi sub formă de pulberi sau macerate următoarele plante medicinale: brusture, trei frați pătați, ienupăr, anghinare, cretișoara. traista ciobanului, salvie, rostopască, napraznic, branca ursului, echinaceea, busuiocul cerbilor, urzica moartă, colții babei.

Rezultate foarte bune apar și în terapiile cu următoarele gemoterapice: Rubus fructicosus, Alnus încana, Rubus idaeus, Vaccinium vitis idaea. Se pot folosi cu succes și următoarele produse naturiste; Sanofem, Fitofibrom stop, Chitosa, Tumorles, Hypertum, Cordiceps.

Se va face un masaj circular, în ambele sensuri rotație, minim 7 minute pe zi. Seara se vor face spălături vaginale cu următoarele plante; mărul lupului, crețișoara, nalba, echinaceea, trifoi roșu, gălbenele, apoi la culcare se vor pune comprese cu bitter suedez sau cataplasme cu argilă, varză zdrobită, aburi de coada calului.

De două ori pe săptămână se vor face băi de șezut cu coada de stejar, coada calului, salcie.

Toate aceste terapii se vor face sub asistența și control, specialistul fiind cel care va stabili schema de tratament, sub ce formă și durata tratamentului, funcție de fiecare tipologie în parte.

Sursa