ULEI de MĂSLINE şi SUC de LĂMÂIE – curăță ficatul dintr-o înghițitură

Un ficat sănătos ne asigură vitalitate, energie, un aspect bun al pielii și o stare bună de sănătate. Ficatul participă la purificarea sângelui, la întărirea şi stimularea digestiei și eliminarea toxinelor.

Detoxifierea ficatului – rețetă

Pentru a menține ficatul într-o stare perfectă de funcționare, trebuie să-l curățăm zilnic. Unul din cele mai simple și eficiente moduri de detoxifiere a ficatului este să consumăm în fiecare dimineață, pe stomacul gol, un amestec de ulei de măsline și suc de lămâie.

Ingrediente

1 lingură de ulei de măsline
1 lingură de suc de lămâie
Combinați aceste două ingrediente într-o căniţă şi beţi amestecul pe stomacul gol, apoi puteți lua micul-dejun.

Efecte

După o perioadă de timp de la începerea acestui tratament veți simți diferenţa:

Curăţirea și întinerirea pielii Dispariția cearcănelor.
Reglarea tranzitului intestinal.
Tratarea constipației și a altor probleme digestive.

Îmbunătăţirea stării generale de sănătate Creșterea nivelului de energie.

Atenţie! Nu încercați acest tratament dacă aveți calculi (pietre) sau probleme cu colonul! Cereți sfatul medicului în acest sens.

Datorită proprietăților antibacteriene şi antimicrobiene, sucul de lămâie ajută la tratarea problemelor stomacului: indigestie, dureri de stomac, aciditate la stomac, crampe stomacale. Efectele carminative ale lămâiei ajută calmează tractul digestiv și ajută la reducerea gazelor și balonării.

Consumul a unei linguri de ulei de măsline combinate cu o lingură de suc de lămâie înainte de mese poate proteja stomacul de ulcer, ajutând totodată la tratarea constipației.

Acest amestec descurajează totodată creșterea pietrelor la bilă, rinichi și ficat, datorită efectului detoxifiant. În acest caz, se recomandă amestecul de ulei de măsline, suc de lămâie și apă, consumat înainte de micul dejun.

Efectul de scădere a colesterolului a uleiului de măsline este binecunoscut, datorită conținutului de grăsimi mononesaturate și polinesaturate. Uleiul de măsline reduce riscul bolilor de inimă. În același timp, sucul de lămâie scade tensiunea arterială și crește colesterolul bun.

Uleiul de măsline extravirgin conține antioxidanți benefici pentru inimă, numiți tocoeroli, forma naturală a Vitaminei E. Antioxidanții reduc riscul bolilor de inimă prin protejarea organismului de oxidarea colesterolului, care poate bloca fluxul de sânge şi provoca astfel întărirea arterelor.

Uleiul de măsline conține anticoagulanţi naturali care ajută la combaterea afecţiunilor cardiovasculare, prin subțierea sângelui și reducerea riscului de cheaguri de sânge și blocajele vaselor de sânge.

Sucul de lămâie conține potasiu, iar consumul acestuia zilnic este foarte indicat persoanelor cu probleme de inimă, în special cu hipertensiune arterială.

Pentru întărirea unghiilor fragile, care se rup ușor, amestecați 1 lingură de ulei de măsline încălzit cu 1 lingură de suc de lămâie, și înmuiați unghiile în această soluție seara, cu 10 minute înainte de merge la culcare.

Lămâia și uleiul de măsline pot ajuta de asemenea la întărirea părului, controlul măreții și obținerea unui păr strălucitor.

Proprietățile antiseptice și astringente ale sucul de lămâie ajută inclusiv la tratarea problemelor pielii.

Acest tratament este recomandat și de profesorul universitar Constantin Milică.

Sursa