10 alimente care te ajută să respiri mai bine curățând plămânii!

lată 10 alimente care vă vor ajuta să respire plămânii, care sunt afectați de poluarea aerului și fumat.

Inutil să spun că plămânii noștri joacă un rol vital în a ne ajuta corpurile să funcționeze bine. Totuși, ca rezultat, plămânii noștri sunt obligați să absoarbă nu numai aerul, ci și poluanţii atmosferici și, împreună cu acesta, unele elemente nocive, cum ar fi țigările. Aceşti poluanţi cresc riscul de probleme de sănătate respiratorie, cum ar fi astmul bronşic, bronşita, fibroza chistică și pneumonia. O modalitate bună de a vă menține plămânii sănătoși este să faceți mișcare regulată și să mâncaţi o dietă sănătoasă. O dietă sănătoasă te ajută să parcurgi un drum lung și te ține departe de afecţiuni.

Odată cu creșterea poluării aerului și a populației de fumători, bolile respiratorii au început să crească peste tot în lume. Potrivit Organizaţiei Mondiale a Sănătății (OMS), 235 de milioane de oameni suferă de astm, o afecțiune subdiagnosticată și slab tratată. Includeți următoarele alimente în dieta dvs. pentru a îmbunătăți sănătatea plămânilor și a respira mai bine prin curățarea plămânilor.

Alimentație sănătoasă pentru plămâni: 10 alimente care vă pot ajuta să respirați mai bine

Merele

Cercetătorii au legat funcția pulmonară bună de un aport ridicat de vitamine C, E și beta caroten, toate găsite în mere. Merele conțin antioxidanți care vă ajută să vă mențineți plămânii sănătoși.

Nuc

Nucile sunt o sursă excelentă de acizi graşi omega-3. Consumul unei mână de nuci poate ajuta la combaterea astmului și a altor afecțiuni respiratorii. Se crede că acizii graşi omega-3 sunt substanțe nutritive antiinflamatorii cu efecte protectoare în bolile inflamatorii.

Fructe

Acai și afine sunt două dintre cele mai eficiente fructe pentru a vă menține plămânii sănătoși. Sunt bogate în antioxidanți precum vitamina C, care ajută la combaterea radicalilor liberi care dăunează celulelor.

Broccoli

Broccoli are un conținut ridicat de vitamina C, carotenoizi, folat și fitochimicale care luptă împotriva elementelor dăunătoare din plămâni. Se spune că broccoli are un ingredient activ numit L-sulforaphane, care ajută celulele să activeze gene antiinflamatorii care previn în continuare afecțiunile respiratorii.

Ardei iute

Capsaicina din ardeiul de cayenne ajută la stimularea secrețiilor și protejează membranele mucoase din tractul respirator superior şi inferior. Cel mai bine este să beţi ceai de ardei cayenne, care este o sursă excelentă de beta-caroten, care are efecte mari în reducerea multor simptome ale astmului.

Ghimbir

Ghimbirul nu este doar antiinflamator, ci ajută și la detoxifiere și favorizează eliminarea poluanţilor din plămâni. Ghimbirul promovează în continuare sănătatea plămânilor, ajutând la eliminarea congestiei, la desfundarea căilor respiratorii și la îmbunătățirea circulaţiei către plămâni.

Seminte de in

Potrivit unui studiu publicat în jurnalul BMC Cancer Journal, o dietă de semințe de in administrată șoarecilor nu numai că le protejează țesuturile pulmonare de expunerea la radiații, dar poate reduce și semnificativ daunele după expunere.

Usturoi

Usturoiul conține flavonoide care stimulează producția de glutation, care ajută la eliminarea toxinelor și a agenților cancerigeni şi vă face plămânii să funcționeze mai bine.

Apă

Ce este mai bun și mai eficient decât apa? Apa este cel mai bun mod de a vă detoxifica procesele corpului. Mai mult, plămânii uscaţi sunt predispuși la iritații și inflamații crescute; prin urmare, ar trebui să beţi șase până la opt pahare de apă pentru a vă menține hidratat.

Curcuma

Curcuma are proprietăți antiinflamatoare; Datorită compusului de curcumină din acesta, ajută la ameliorarea inflamației căilor respiratorii și a strângerii toracice asociate astmului.

Asigurați-vă că includeți aceste alimente în dieta dvs. în fiecare zi pentru plămâni sănătoși și cu respirație mai bună!

Sursă