Tratament naturist pentru infecții

Botanistul James Duke recomandă în cartea sa „Farmacia verde” un remediu antiseptic natural, pe care fiecare dintre noi îl poate prepara acasă.

Este o rețetă proprie și personală, pe care a numit-o „antiseptic universal din plante”, deoarece a fost concepută pentru a combate și trata orice tip de infecții.

Autorul nu dă cantități exacte. Folosește în schimb „mâna” ca unitate de măsurare a plantelor. Iată rețeta:

  • 1 mână de cimbru
  • 1 mână de rozmarin ( sau eucalipt )
  • 1 mână de mentă

Plantele se mărunțesc și se pun într-un borcan de sticlă. Se acoperă cu votcă și se închide ermetic. Se lasă la macerat câteva zile, apoi se strecoară.

Tinctura obținută se păstrează într-o sticlă închisă la culoare, în dulapul cu medicamente. Puteți pune o sticlă și în trusa de prim-ajutor, pentru a o folosi la zgârieturi sau tăieturi accidentale.

Cimbrul conține timol, eucalipt și rozmarinul conțin cineol, iar menta conține mentol – substanțe antiseptice naturale. În realitate, fiecare din aceste plante conține peste 20 de astfel de substanțe.

„ Dacă se întâmplă să confundați sticla cu cea de lichior, nu vă fie teamă. Nu numai că nu vă face rău, dar în realitate are un gust chiar plăcut”.

Sursă