10 semne că cineva nu te place. Nu-ți strica viața cu oameni care nu te prețuiesc.

A afla ce cred oamenii cu adevărat despre noi nu este o sarcină ușoară. La urma urmei, nu putem citi gândurile altora. Uneori ascultăm o persoană și, în ciuda cuvintelor zâmbetelor sale frumoase, înțelegem că trăim un fel de sentiment intern care nu ne permite să avem încredere în el 100%.

Fiecare persoană vrea să fie acceptată de ceilalți. Mai ales în compania prietenilor sau a colegilor. Unii oameni devin paranoici, convingându-se că cineva i-a privit greșit, iar când văd un grup de oameni chicotind, se gândesc imediat că cu siguranță bârfesc și râd de el.

Pentru a controla astfel de situații neclare, experții neclare, experții au numit 10 semne subtile care indică faptul că cineva în mod clar nu te place. Se pare că printre numeroasele complimente și zâmbete suntem capabili să detectăm „uratorul” ascuns. Acest lucru se datorează faptului că limbajul corpului pur și simplu nu poate minți. Nu trebuie să fii psiholog pentru a citi o persoană. Dacă te uiți cu atenție, vei afla ce gândește cu adevărat această persoană de tine….

Deci, iată 10 semne că cineva nu te place:

1. Evitarea contactului vizual

Lipsa contactului vizual poate indica faptul că persoana respectivă nu te place sau poate că pur și simplu nu este interesată de tine. Se teme clar că vei vedea în ochii lui adevăratele intenții pe care încearcă să le ascundă cu orice preț. Privind adânc unul în ochii celuilalt este ca și cum ați întâlni sufletul altei persoane și îi citești starea.

„ Știm întotdeauna când nu suntem iubiți. Pur și simplu nu vrem să credem.”

2. Păstrează distanța

Fiecare trebuie să-ți protejezi spațiul personal și să te respecte granițele celuilalt. Cu toate acestea, dacă această distanță ți se pare suspect de prea mare, probabil că această persoană încearcă să evite contractul mai strâns cu tine, adică subconștient nu te place. Cu cât cineva creează mai multă distanță, cu atât se simte mai inconfortabil în jurul tău.

3. Tonul vocii

Felul în care vorbim dezvăluie întotdeauna adevăratele noaste intenții. Chiar și o voce prietenoasă artificială nu mai „funcționează” dacă vorbim cu cineva care nu ne place.

Iată câteva caracteristici ale tonului vocii:

Înalt și prea dulce – un semn de nerăbdare

Conversația lentă și leneșă indică plictiseala și lipsa contractului între oameni.

Scoaterea rapidă a cuvintelor indică faptul că vorbitorul încearcă să ascundă ceva.

Dacă vocea prietenului tău nu sună relaxată și naturală lângă tine, s-ar putea să nu te placă prea mult…

4. Ignorarea. Întrerupere. Participare minimă la conversație

Dacă persoana cu care vorbești se uită adesea în telefon ( și poate chiar trimite mesaje altora ) nu este deloc interesată de ceea ce spui, atunci probabil că nu însemni atât de mult pentru ea. Un manechin ar putea sta la fel de ușor în locul tău și probabil că nu ar observa diferența. La fel este și cu oamenii care vorbesc doar despre ei înșiși, adesea întrerup, nu ascultă și îți spun poveste pentru a suta oară. Aparent, nu sunt deloc interesați de poveștile despre tine.

După cum spunea Nicoolo Machiavelli: „Ai grijă de persoana care te întrerupe, pentru că încearcă să-ți arate superioritatea”.

5. Zâmbet fals

Un zâmbet sincer este ușor de recunoscut chiar și de la distanță. Aproape toți mușchii faciali sunt implicați. Nu râd doar gura, ci și ochii, corpurile noastre, de fapt toți suntem fericiți. Un zâmbet fals nu va arăta niciun singur rid pe față, așa că va arăta întotdeauna forțat.

6. Buze strânse

Buzele ridate și strânse sunt un semnal că cineva nu se poate relaxa. Aceasta este reacția de protecție a organismului la o situație stresantă. Îngustarea buzelor poate fi asociată, de exemplu, cu reticența de a discuta subiectul, așa că înainte de a sări la concluzii, studiați circumstanțele.

„ Nu-ți strica viața cu oameni care nu te prețuiesc ”.

7. Întoarcerea picioarelor

Dacă interlocutorul nu este interesat să dialogheze cu tine picioarele lui se vor întoarce în mod natural în direcția opusă, acesta este un fapt dovedit. Nu trebuie să fie doar picioarele, întregul corp poate fi rotit. Acesta este un semnal de negare internă. Observați că atunci când ne place cu adevărat cineva ne apropriem instinctiv de el.

8. Atingerea sau frecarea gâtului

Dacă observi un astfel de gest, este foarte posibil ca această persoană să te mintă sau să nu fie de acord cu ceea ce spui. Scărpinatul pe gât este, de asemenea, un semn de frică tensiune și lipsă de încredere în sine. Niciuna dintre aceste emoții nu indică faptul că cineva se simte bine în jurul tău.

9. Amplasarea mâinilor

Adoptarea unei posturi defensive, cum ar fi încrucișarea brațelor, subliniază distanța dintre interlocutori. O astfel de persoană nu se simte încrezătoare și își adaugă subconștient un fel de spațiu sigur. Dacă persoana cu care vorbești își pune mâinile pe brațele scaunului, mai degrabă decât genunchi sau pe masă, știi că nu este foarte interesată de conversație.

10. Imita limbajului corpului

Când ne place de cineva, în mod subconștient copiem întreagă gamă a comportamentului său și imităm limbajul corpului. Oamenii care se plac unii pe alți chiar fac chipuri asemănătoare! Putem testa acest lucru în timpul unei conversații schimbându-vă postura. Dacă o persoană te urmărește, înseamnă că se simte confortabil cu tine.

Nu pierde timpul și energia menținând relații inutile care nu seamănă în niciun caz cu relații sănătoase. Dacă observi frecvent aceste semne, discuta cu acea persoană sau îndepărtează-te și găsește pe cineva căruia îi place să vorbească cu tine.

Și la sfârșit există un citat foarte dur din John Wilma:

„ Învață să ignori oamenii care nu te plac. Pentru că oamenii care te nu te plac sunt de două tipuri: Fie proști, fie, invidioși, proștii te vor iubi într-un an, iar invidioșii vor muri fără să cunoască secretul superiorității tale asupra lor”.

Sursa