Ce fel de durere de cap este un simptom al unei boli periculoase

Cefaleea ca simptom însoțește multe boli. Unele dintre ele sunt foarte periculoase, așa că fiecare persoană din timpul nostru ar trebuie să știe cum să acționeze dacă există suspiciunea unei boli grave.

Dureri de cap în partea din spate a capului

O durere de cap în spatele capului, o senzație de strângere la tâmple, amețeli și o creștere bruscă a tensiunii arteriale pot indica o criză hipertensivă în curs de dezvoltare. Cu astfel de simptome, trebuie să apelați urgent o ambulanță, deoarece o criză de hipertensiune este periculoasă deoarece poate duce la un accident vascular cerebral sau un infarct miocardic.

Cefalee severă cu pierderea conștienței

O durere de cap foarte severă, bruscă, cu pierderea conștienței, apare atunci când există o hemoragie cerebrală ( accident vascular cerebral hemoragic ). De regulă, apare cu creșterea tensiunii arteriale și ateroscleroza vaselor cerebrale. În acest caz, pacientul poate pierde sensibilitatea în orice zonă a corpului. Un accident vascular cerebral poate fi vindecat numai dacă asistența medicală este acordată la timp. În acest caz, este necesar să apelați imediat o ambulanță; fiecare minut poate fi decisiv pentru pacient.

Dureri de cap și tinitus

Cefaleea însoțită de tinitus este unul dintre semnele aterosclerozei cerebrale. Această boală trebuie tratată deoarece… este periculoasă, deoarece poate duce la afectarea circulației cerebrale.

Dureri de cap în zona frunții

Durerea de cap în frunte și tâmple poate apărea din cauza inflamației sinusurilor paranazale. Pentru a preveni o astfel de durere de cap să vă deranjeze, trebuie să vindecați boala care o provoacă – sinuzită sau sinuzită frontală.

Dureri de cap în tâmple

Durerea de cap bilaterală în tâmple este tipică cei care suferă de tensiune arterială scăzută, astfel această boală se numește hipotensiune arterială. De obicei, durerea la tâmple deranjează persoanele hipotensive dimineața. Un set de exerciții de dimineață și o ceașcă de ceai sau cafea vor ajuta în acest caz să scapi de durerile de cap.

Greață și dureri de cap

O cefalee unilaterală pulsantă, care poate radia către ochi și este însoțită de greață sau vărsături, iar uneori sunet și fotofobie, sunt semne tipice ale unei boli precum migrena. Migrena este o boală asociată cu tonusul vascular cerebral.

Dureri de cap și febră

Gripa și răcelile sunt de obicei însoțite de febră și dureri de cap. Cu toate acestea, aceleași simptome apar și în cazul meningitei. Meningita este o boală periculoasă în care meningele devin inflamate. Dacă pacientul nu poate ajunge la bărbia la piept și începe să experimenteze tulburări de conștiență, chemați imediat o ambulanță.

Dureri de cap intense regulate

Durerile de cap intense obișnuite care nu v-au deranjat niciodată înainte ar trebui să vă alerteze. O astfel de durere poate apărea din cauza unei tumori la creier. prin urmare, astfel de simptome necesită consultarea unui neurolog.

Cefalee toxică

Un exemplu clar de durere de cap toxică este mahmureala. Durerile de cap toxice sunt cauzate și de medicamentele care scad tensiunea arterială, nitrați, psihotrope și multe alte substanțe. Absorbanții, cum ar fi cărbunele activ, vor ajuta la eliminarea durerilor de cap toxice.

Dureri de cap în partea din spate a capului

Cefaleea din spatele capului apare cu boli ale coloanei cervicale, precum și cu oboseala și tensiune nervoasă rezultate din stres sau munca psihică sau fizică intensă. O durere de cap în spatele capului poate apărarea chiar și dintr-o postură incomodă în timp ce lucrați la un computer sau conduceți o mașină! Tratamentul are ca scop eliminarea cauzei care a provocat acest tip de cefalee.

Cefaleea cervicală

Cefaleea cervicală apare cu afecțiuni ale coloanei vertebrale cervicale ( spondilită, osteocondroză, mici luxații în articulațiile mici dintre vertebre, entorse rezultate din leziuni ). În acest caz, durerea este de obicei concentrată în partea din spate a capului și în regiunea cervicală; mișcările capului pot crește durerea.

Sursă