Supă de morcov cu avocado, fără fierbe – rețetă + beneficii

Această supă se prepară doar din ingrediente vegetale, iar ineditul constă în faptul că compoziția nu se fierbe, conform rețetelor tradiționale.

Este o supă-cremă raw, adică din crudități, preparată „la rece”. Ea ne oferă posibilitatea să beneficiem toată gama de vitamine, minerale, fibre și antioxidanți intacte.

Prepararea termică, îndeosebi fierberea în apă, alternează conținutul nutrițional al alimentelor. Cele mai afectate sunt vitaminele solubile ( vitamina C și toate B-urile ).

Beneficiile consumului de morcov

Morcovul este ingredientul principal al acestei supe. Administrat sub formă de suc, ajunge mai repede în fluxul sanguin și odată cu el toți nutrienții pe care îi conține.

Consumul de alimente bogate în antioxidanți, precum morcovul, ajută la prevenirea mai multor tipuri de cancer și a bolilor cardiovasculare.

Morcovii sunt bogați în fibre, vitamina A, vitamina C, calciu, fier, magneziu, fosfor, potasiu, acid folic și vitamina K.

Carotenoidele din alimente reduc radicalii liberii din corp și implicit riscul de cancer. Studiile au realizat o legătură posibilă între dietele bogate în carotenoide și un risc mai mic de cancer de prostată, cancer de plămâni, cancer colorectal și leucemie.

Datorită conținutului de vitamina A, morcovii îmbunătățesc vederea de noapte. Lipsa de vitamina A poate duce la xeroftalmie, o boală oculară progresivă care poate afecta vederea normală, cauzând orbire nocturnă sau incapacitatea de a vedea în lumină slabă sau în întuneric.

Potrivit NIH ( Național Institues os Health ), lipsa de vitamina A este principala cauzată a orbirii la copii, care de altfel poate fi prevenită.

Antioxidanții și compușii fitochimici din morcov ajută și la reglarea nivelului de zahăr din sânge.

Fibrele și potasiul susțin sănătatea inimii, iar vitamina C stimulează sistemul imunitar să lupte împotriva bolilor.

Supă de morcov și avocado

Ingrediente

  • 3 căni de suc de morcov
  • 1 avocado
  • 1 roșie
  • 1 ardei gras sau kapia
  • 1 ceapă
  • 2 linguri de ulei de măsline
  • 2 linguri de mărar tocat
  • 1 lingură de suc de lămâie

Preparare

Puneți toate ingredientele în blender și mixați până la omogenizare. Trebuie să obțineți o compoziție cu o textură asemănătoare supei-cremă.

Puteți adăuga și puțin ghimbir pentru aromă.

Sursă