11 trucuri utile pentru utilizarea lămâii în viața de zi cu zi. Nu am crezut până nu am încercat și eu.

Astăzi vreau să vă împărtășesc zece trucuri despre cum femeile franceze folosesc un fruct atât de minunat precum lămâia, pe lângă faptul că o folosesc la gătit.

Pentru ferestre și oglinzi

Multe femei franceze folosesc substanțe chimice de uz casnic în viața lor de zi cu zi. În schimb, șters sticla și oglinzile cu lămâie.

Pentru a face acest lucru, adăugați niște suc natural de lămâie în sticla de pulverizare. Rezultatul este un produs de curățare natural care face excelentă în îndepărtarea diferitelor pete de pe oglinzi și geamuri. Încearcă, este o metodă foarte eficientă.

Pentru mirosurile neplăcute din frigider

În ciuda temperaturii destul de scăzute, în interiorul frigiderului se formează mirosuri neplăcute.

Pentru a preveni apariția lor în avans, trebuie doar să puneți o lămâie tăiată în două jumătăți pe un raft gol al frigiderului. Citricele absorb foarte bine toate mirosurile neplăcute.

Pentru mirosurile de pește, ceapă și usturoi

Întrucât populația din Franța adoră să mănânce creveți, stridii, pește și alte fructe de mare, multe unități servesc adesea șervețele înmuiate în suc de lămâie sau băi de mâini cu apă de lămâie.

Citricele elimină instantaneu toate mirosurile neplăcute de pe mâini. Mai mult, sucul de lămâie va ajuta mâinile să scape de mirosul de ceapă și usturoi. Pentru a face acest lucru, umpleți un mic recipient cu apă caldă, apoi adăugați câteva picături de suc de lămâie, apoi clătiți-vă mâinile în lichidul rezultat. Toate mirosurile neplăcute vor dispărea imediat.

Pentru produse din bronz

În Franța, vasele, sfeșnicele și alte articole de uz casnic din bronz sunt foarte populare.

În timp, toate aceste articole capătă un aspect plictisitor. Pentru a curăța articolele din bronz, trebuie să stoarceți sucul de la o jumătate de lămâie, să o amestecați cu sare și să frecați pasta rezultată pe suprafața murdară.

Drept urmare, produsul va arăta ca nou. Această metodă poate fi folosită și pentru curățarea bijuteriilor din bronz.

Petele de grăsime

Francezii folosesc adesea sucul de lămâie pentru a scăpa de petele de grăsime de pe haine.

Pentru a face acest lucru, stoarceți puțin suc de lămâie pe o pată proaspătă cu grăsime și apoi puneți-o în coșul de rufe până când o spălați.

O modalitate de urgență foarte convenabilă de a scăpa de petele încăpățânate.

Pentru iubitorii de tutun

Multe persoane care preferă să fumeze au adesea unghiile galbene. Sucul de lămâie va ajuta la corectarea acestei afecțiuni cosmetice.

Pentru a face acest lucru, stoarceți puțin suc pe unghii și lăsați așa câteva minute. După acest timp, clătiți-vă mâinile sub jet de apă.

Este important să nu existe răni deschise în zona unghiilor.

După doar câteva utilizări, unghiile tale vor arăta frumos.

Scrub și masca

Multe femei franceze fac Scrub-uri și măști din lămâie. Eu personal le folosesc.

Pentru a face acest lucru, stoarceți câteva picături de lămâie pe o lingură de miere. Se amestecă totul bine și se aplică sub formă de mască timp de 20 de minute.

Culoare minunată a pielii, precum și dispariția petelor și a petelor de vârstă, sunt garantate după mai multe proceduri.

De asemenea, puteți face un scrub foarte bun din suc de lămâie. Pentru a face acest lucru, francezii tăiau o lămâie în două părți, scufundă jumătățile în zahăr sau sare și apoi, cu mișcări atente, masează pielea feței. Apoi clăiți cu apă caldă. Efectul este similar cu o mască.

Pentru digestie

Multe franceze susțin că lămâia te pot ajuta să slăbești. Sunt puțin sceptic cu privire la această afirmație. Cu toate acestea, este un fapt că lămâia îmbunătățește digestia.

Doar bea puțin suc de lămâie înainte de prânz. Pentru a face acest lucru, adăugați câteva picături de lămâie în apă caldă.

Pentru insecte

Țânțarii și muștele pur si simplu nu suporta mirosul de lămâie. Pentru a scăpa de a scăpa de a scurge sângele, trebuie să stoarceți sucul de la patru lămâi în 2 litri de apă.

Apoi turnați lichidul rezultat în sticle de pulverizare și pulverizați-l pe ferestre și uși.

Alternativ, puteți face lămâie cu cuișoare.

Lămâile ajută și împotriva mușcărilor de insecte. Pune o picătură și nu vei fi deranjat de mâncărime.

Să curățați aragazul

Lămâile sunt perfecte pentru a vă menține aragazul curat. Tot ce trebuie să faceți este să amestecați 2 linguri de suc de lămâie proaspăt stors cu 2 linguri de bicarbonat de sodiu și să transformați totul într-o pastă. Întindeți pasta pe plită și lăsați-o să stea 2-3 minute. Apoi ștergeți cu o cârpă umedă și aragazul va redeveni curat și strălucitor.

Să împrospătați frunzele ofilite de salată

Dacă ați uitat de salată într-un sertar de frigider și frunzele nu mai sunt la fel de „vii”, nu trebuie decât să le puneți într-un castron cu apă și zeamă de la o lămâie. Puneți vasul la rece, în frigider, pentru o oră. Înainte de a le folosi într-o salată ștergeți frunzele cu un prosop de hârtie.

Sursă