Știai care sunt cele mai bune ouă pentru consum? Ce înseamnă, de fapt codul de pe ouăle din supermarket

Nu este un secret pentru nimeni că ouăle de casă au o mulțime de beneficii pentru sănătate. Pe piața din România, în acest moment găsim patru categorii de ouă. Pentru fiecare categorie există o explicație, iar Dr. Mihail Pautov a și lansat-o.

Care sunt cele mai bune ouă pentru consum?

Atunci când se cumpără ouă din comerț, se poate observa un cod pe ou. Fiecare cifră sau literă are o semnificație specifică, după cum urmrează:

Categoria 0- ouăle ecologice, organice sau bio, cum mai obișnuim să le spunem – provin de la găini crescute în aer și hrănite cu cereale ecologice fără antibiotice sau alți aditivi. Pentru ca un produs să fie adevărat BIO, ECO sau organic, producătorul trebuie să pună pe ambalaj eticheta de produs ecologic UE, folosită de peste 10 ani.

Categoria 1 – prezintă ouăle provenite crescute tot la sol, însă care sunt hrănite cu furaje normașe, nu BIO ( n.r.BIO – solul pe care sunt plantate legumele, fructele sau plantele nu este stropit cu îngrăsânt chimic, insecticide sau pesticide chimice, ci doar cu substanțe naturale ).

Categoria 2 – ouăle provenite de la păsări ținute în hale la sol, crescute fără lumină naturală.

Categoria 3 – ouă provenite de la găini crescute în ferme avicole cu baterii.

Câte ouă putem mânca pe zi?

Potrivit medicului, putem consuma ouă dimineața la micul dejun sau le putem consuma pe perioada întregii zile, distribuind astfel sursa de proteine.

În opinia specialistului, cele mai bune ouă sunt cele de la țară. Este important să fie de la oameni cunoscuți deoarece anumite tipuri de hrană pot accelera creșterea găinilor și pot fi toxice, putând afecta astfel calitatea ouălor.

Sursă