Sirop de usturoi cu miere „penicilina rusească”

Usturoiul este o armă puternică împotriva bolilor de orice fel. Conține peste 70 de compuși cu sulf, garlicină și alistatină ( substanțe bactericide), minerale, vitamine B, vitamina C, aminoacizi și enzime. Alicina – substanța activă principală din usturoi este responsabilă pentru efectele antibiotice remarcabile ale acestei plante.

Efectele miraculoase ale usturoiului

Aicina întărește sistemul imunitar prin faptul că stimulează reproducția de anticorpi. Este un remediu excelent împotriva infecțiilor de orice fel. Usturoiul are efecte antiseptice intestinale și pulmonare, antivirale, bacteriostatice, cardiotonice și tonice ale tuturor oragnelor interne.

Consumul de usturoi este foarte benefic pentru sistemul cardiovascular. Are o acțiune hipotensoare importantă ( scade tensiunea arterială și încetinește vasodilatatoare. Previne depunerea acidului uric și a sărurilor pe vasele de sânge și articulații.

Ajută la subțierea sângelui, prevenind formarea trombilor ( gheaguri de sânge).

Este și un bun hipoglicemiant, antitumoral, detoxifiant, febrigug, antigutos și antireumatic.

Consumat la masă, usturoiul ajută la o mai bună digerare a alimentelor grele, precum carnea, și împiedică formarea gazelor.

Sirop de usturoi – rețetă

Prin preparare termică, alicina și garlicina – principalii compuși antibacterieni din usturoi sunt distruse. Din acest motiv se recomandă consumul de usturoi crud.

Pe lângă faptul că este un preparat concentrat siropul de usturoi posedă și proprietățile antibacterene ale mierii de albine. În plus, în combinație cu dulceața mierii devine mai tolerabil pentru papilele gustative și mai ușor de administrat.

Ingrediente:

  • 10 – 15 căței de usturoi
  • 20 de linguri de miere

Preparare

Usturoiul se curâță de coajă și se zdrobește prin aparatul special. Se freacă apoi cu mierea de albine și transferă pasta obținută într-un borcan de sticlă. Se închide bine și se lasă la măcerat 1 săptămână. După acestă perioadă, siropul se strecoară.

Se ia câte 1 linguriță, de 1-2 ori pe zi.

Sursa