Sirop de propolis. Preparare si beneficii. Indicat pentru orice afecțiune.

Mod de preparare.

– 200 ml. de apă plată

– 50 g. de miere cât mai naturală

– 50 g. de propolis

Vom pune apa într-un vas smălțuit în care punem cele 50 g. de propolis. Punem la foc mic cu capac, până când cantitatea de apa se va reduce la jumătate.

 Îl lăsăm la răcit până la nivelul de călduț și-l strecurăm într-un recipient din sticlă, după care adăugăm mierea de albine, agitând recipientul până când aceasta va fi încorporată în sirop. Îl vom păstra la frigider dar nu mai mult de doua săptămâni.

Se administrează 2-3 lingurițe zilnic, după mesele principale. În cazul leziunilor cutanate, se aplică câteva picături pe locul afectat de 3-4 ori pe zi, masând ușor.

Este indicat la: rinite, faringite, laringite, sinuzite, otite, hipoacuzie, otoscleroza, vegetatii ale urechii, esofagite, gastroduodenite, colite, enterocolite, rectocolite, hemoroizi, bronsite, pneumonii, abces pulmonar, tuberculoza pulmonara, prostatite, hipertrofie benigna de prostata, induratii peniene, anexite, metrite, cervicite, eroziuni de col uterin, fibroame uterine, angiocolite, colecistite, astenie, sindrom de suprasolicitare, insuficienta tiroidiana si paratiroidiana, adenom mamar si hipofizar, conjunctivite, retinite, artrite, lumbago, intoxicatii alcoolice si tabagice, septicemii s.a.m.d.

Preluat: https://sfaturi-idei-si-povesti-despre-viata.ro/