Sfatul medicului. 50 ml țuică cu slănină și ceapă întrec orice medicament

Cercetările medicale au descoperit acțiunile pozitive ale produselor alimentare tradiționale, fără E-uri, coloranți și conservanți. De ce strămoșii noștri au fost sănătoși și puternici?

Ei bine, s-a dovedit că slănina întărește sistemul imunitar. Această calitate se datorează acidului arahidronic, care favorizează scăderea colesterolului, îmbunătățește funcțiile de protecție ale organismului și, de asemenea, este necesar pentru producerea compușilor chimici responsabili pentru răspunsurile imune și reacțiile inflamatorii.

Dacă la toate acestea adăugăm ceapă, care doar ea conține 36 de componenți din tabelul lui Mendeleev, plus tradiționala țuică sau pălinca plină de vitamine și cu puțin alcool cu efect vasodilalator, obținem un cocktail de minerale, vitamine, acizi, baze și alcool care devin, împreună mai puternice decât orice medicament, bineînțeles, consumate cu ponderație, dar des.

Cantități mici de grăsime sunt de folos pentru inimă și vasele de sânge, reglementează contracțiile musculare ale organelor interne, inclusiv ale mușchiului cardiac, și sprijină tonusul vasculare. Fumătorii au, de asemenea, un beneficiu dacă mănâncă puțină slănină, datorită faptului ca ea conține seleniu.

Acest microelement întărește sistemul imunitar și previne oxidarea în organism. Astfel, pagubele produse de țigări se reduc parțial. Slănina încetinește și intoxicarea alcoolică, prin acoperirea pereților stomacului cu grăsime și crearea pansamentului gastric. Alcoolul trece mai departe în intestin, unde, totuși, va fi absorbit, dar treptat.

Sursă