Ceaiul care îți asigură un nivel foarte bun al zahărului în sânge

Ceaiul care îți asigură un nivel foarte bun al zahărului în sânge. Istoria utilizării acestei plante în medicină datează de secole. Este plin de beneficii și nutrienți surprinzători la care cu siguranță nu vă așteptați.

Ceaiul care îți asigură un nivel foarte bun al zahărului din sânge – Salvia

Oamenii din întreaga lume cunosc și iubesc aroma puternică și unică a acestui condiment. Această plantă iute se mai numește și salvie comună sau salvie.

Salvia este un membru al familiei de mentă, iar aroma sa puternică înseamnă că trebuie folosită cu moderație. Alți membri ai acestei familii includ oregano, rozmarin, busuioc și cimbru.

Beneficii pentru sănătate

Salvia este foarte bogată în vitamina K și conține, de asemenea, minerale vitale, cum ar fi magneziu, zinc și cupru. În plus, salvia poate oferi și alte beneficii pentru sănătate, cum ar fi:

Beneficii antioxidante

Antioxidanții ajută la combaterea moleculelor radicale libere din mediul înconjurător care pot afecta celulele. Salvia conține vitamine antioxidante A, C și E în cantități mici. De asemenea, are peste 160 de tipuri de polifenoli, un alt tip de antioxidanți produși din materia vegetală.

Salvia are în ea mai multe tipuri de compuși acizi care acționează, de asemenea, ca antioxidanți. Acidul clorogenic, acidul cafeic, acidul rosmarinic, acidul elagic și rutina au fost legate de beneficii precum reducerea riscului de cancer, îmbunătățirea memoriei și a funcției cerebrale.

Un studiu a constatat că băutul ceaiului de salvie a crescut apărarea antioxidantă și a redus colesterolul LDL, sau colesterolul „rău”. Persoanele care beau două căni de salvie în fiecare zi observă aceste beneficii, precum și o creștere a nivelului de colesterol bun.

Sănătatea orală

S-a demonstrat că salvia are efecte antimicrobiene care ajută la distrugerea plăcii bacteriene. Un studiu care a folosit o apă de gură pe bază de salvie a arătat că aceasta a reușit să ucidă cu succes bacteriile care cauzează cariile dentare.

Într-un alt studiu, un ulei esențial de salvie a ucis ciuperca și a împiedicat răspândirea acesteia. Salvia este, de asemenea, adesea folosită pentru a trata problemele bucale, cum ar fi herpesul labial, dar sunt necesare mai multe date pentru a dovedi definitiv că funcționează la om.

Poate ameliora simptomele menopauzei

Organismul experimentează în mod natural o scădere a nivelului de estrogen în timpul menopauzei. Această scădere provoacă efecte secundare precum bufeuri, transpirație excesivă, uscăciune vaginală și iritabilitate.

Salvia este folosită ca medicament tradițional pentru a reduce aceste simptome. Acest lucru poate fi eficient deoarece salvia are proprietăți asemănătoare estrogenului, permițându-i să se lege de anumiți receptori din creier și să amelioreze simptome precum bufeurile și transpirația excesivă.

Un studiu a arătat o reducere semnificativă a numărului de bufeuri experimentate de persoanele care au luat un supliment de salvie pe o perioadă de opt săptămâni.

Poate ajuta la controlul nivelului de zahăr din sânge

Frunzele de salvie sunt folosite în medicina tradițională pentru a trata diabetul, iar unele cercetări susțin acest lucru.

Studiile la om arată că extractul de frunze de salvie poate reduce glicemia și poate îmbunătăți sensibilitatea la insulină.

Cu toate acestea, sunt necesare teste suplimentare înainte ca extractul de salvie să poată fi recomandat ca tratament pentru diabet la om.

Consumul de salvie conține vitaminele A și C, împreună cu alți câțiva antioxidanți care ajută la reducerea riscului de probleme grave de sănătate, cum ar fi cancerul.

De asemenea, este bogată în vitamina K, care ajută organismul să coaguleze sângele. Deoarece salvia este de obicei luată în cantități mici, ea oferă o cantitate mare de nutrienți fără multe calorii.

Sursa