Castraveții murați au multe beneficii pentru sănătate dar pot fi și un pericol pentru cei care suferă de aceste boli

Pe lângă faptul că acest preparat are un gust deosebit, castraveții murați sunt un adevărat medicament pentru sănătate. Aceștia contribuie la buna funcționare a organismului, având nenumărate beneficii pentru sănătate. Din păcate, acest aliment nu este indicat pentru toată lumea.

Prin fermentare se nasc anumite bacterii sănătoase care de asemenea ajută la reglarea microflorei dar și la întărirea sistemului imunitar. Mai mult decât atât, castraveții murați atenuează alergiile și reduc inflamațiile din organism.

Mare atenție însă, medicii avertizează! Castraveții murați nu sunt indicații spre a fi consumați de oricine. Persoanele care suferă de boli renale ori de hipertensiune, insuficiență cardiacă, sau diabet de tip 1 trebuie să evite cu seriozitate consumul castraveții murați. De asemenea, persoanele care suferă de retenție de apă de dureri de cap frecvente ori migrene, trebuie să stea departe de acest aliment.

Mai mult decât atât, în cazul persoanelor care suferă de steatoză hepatică nu se recomandă deloc consumul de castraveții murați sau în cazul în care pacientul nu se poate abține complet, se recomandă consumul acestora cu moderație.

Sursă