Salcamul va inflori foarte curand- Florile sale vindeca multe boli. Aduna, usucă și scapa de multe probleme de sănătate!

Fiecare plantă are admiratorii săi, care găsesc în ea unele avantaje speciale. În mod popular, preparatele de salcâm alb sunt utilizate pentru gripă, tuse, dureri la nivelul stomacului și intestinelor, sângerări la nivelul stomacului, inflamații ale tractului urinar, boli de rinichi (pielonefrite), hipertensiune și alte boli.

THROMBOFLEBIT . Florile sau frunzele de salcâm alb sunt infuzate cu vodcă în proporție de 1: 2 timp de 1 săptămână. Venele bolnave sunt umezite cu tinctură și frecate.

ARTRITA, ARTROZA, OSTEOCHONDROZA.  Aceeași tinctură se prepară cu alcool, se freacă articulațiile dureroase, se fac loțiuni și comprese.

NEURALGIA, MIOZITA  – se folosește aceeași tinctură.

CISTITĂ . Se toarnă 1 linguriță de flori uscate la un pahar cu apă clocotită, se lasă 30 de minute. Luați 1 lingură de 3 ori pe zi.

GASTRITA  (cu aciditate ridicată). Se toarnă 1,5 lingurițe de scoarță la 2 căni de apă clocotită, se lasă 2 ore, se ia 1 lingură de 3-4 ori pe zi. Durerile scad repede.

Pentru tuse, gripă, dureri de stomac și cistită,  faceți o infuzie de flori. Se toarnă 1 lingură la 1,5 căni de apă clocotită, se lasă 2 ore, se strecoară și se beau 0,5 căni de 3 ori pe zi cu 20 de minute înainte de mese timp de 2-3 săptămâni.

Aciditatea și constipația stomacului  sunt tratate cu scoarță de salcâm. Se toarnă 0,5 lingurițe cu 2 căni de apă clocotită. coaja tocată, se lasă 30 de minute, se strecoară și se bea 1/3 cană de 3 ori pe zi timp de 2 săptămâni.

Tinctura de vodcă a florilor de salcâm este utilizată în tratamentul artritei, poliartritei și reumatismului . Umpleți o sticlă de jumătate de litru cu flori, turnați vodcă deasupra, lăsați-o 2 săptămâni, după care o puteți folosi pe zonele afectate.

Ceaiul din flori uscate de salcâm poate fi folosit pentru afecțiunile feminineîn tratamentul varicelor și în perioada de recuperare cu paralizie.  Este necesar să turnați 0,5 litri de apă clocotită la 30-40 g de flori uscate, insistați timp de 7 zile, apoi lubrifiați locurile varicelor și părțile paralizate ale corpului cu această infuzie de 2-3 ori pe zi.

Îndepărtează umflăturile, îmbunătățește circulația sângelui și elimină durerea prin  frecarea articulațiilor dureroase cu tinctură de salcâm alb. În plus, se fac cu ea loțiuni și comprese noaptea pentru locuri dureroase. Pentru a prepara o tinctură, 1 parte în volum de flori zdrobite sau frunze de salcâm alb se toarnă cu două părți de vodcă și se lasă la macerat timp de o săptămână. Respectați cu strictețe dozajul, deoarece în doze mari, salcâmul este otrăvitor.

Un bun rezultat terapeutic  pentru radiculită, reumatism, depunere de sare, vânătăi, răni este  adus prin utilizarea unei tincturi alcoolice de flori de salcâm. În toate cazurile, este utilizat ca agent extern. Locurile dureroase trebuie umezite și frecate abundent.

Aceste rețete vor ajuta la  vindecarea infertilității feminine . Măcinați florile uscate de salcâm alb și turnați 1 lingură la 2 căni de apă clocotită. Se fierbe 10 minute, se lasă 1 oră și se beau 0,5 căni de 4 ori pe zi timp de o lună. Luați o pauză timp de o săptămână și repetați cursul.

Contraindicații

În doze mari, planta este otrăvitoare. Coaja este deosebit de periculoasă: toxalbuminrobina conținută în ea poate irita membranele mucoase.

Sursa