Salata de USTUROI verde înnoieşte sângele, curăță corpul de toxine şi grăsimi, protejează inima, stopează cancerul

Toate verdeturile care apar primăvara au efecte terapeutice importante pentru sănătatea noastră.

Salata verde, spanacul, leurda, untişorul, măcrişul, stevia, urzicile, păpădia, ajută la curățarea corpului de toxine și primenirea sângelui.

Nu trebuie să uităm de ceapa verde și usturoiul verde, care acționează benefic îndeosebi asupra sistemului imunitar şi cardiovascular.

Usturoiul verde este un ingredient nelipsit din alimentația vieţuitorilor din mănăstiri. Călugării cunosc puterea lecuitoare a acestei plante și o folosesc cât ține sezonul, consumând-o în stare crudă.

Datorită faptului că este bogat în fier, usturoiul verde este indicat persoanelor anemice. Asemenea usturoiului uscat, cel de primăvară apără organismul de infecții, datorită compuşilor cu efecte antibacteriene.

Consumul de usturoi verde este totodată un scut puternic împotriva bolilor de inimă. Acesta conține un compus polisulfid care ajută la reglarea nivelului tensiunii arteriale. Protejează sistemul cardiovascular şi previne accidentul vascular cerebral prin faptul că ajută la scăderea colesterolului din sânge.

Usturoiul verde are proprietăţi antiinflamatoare, imunostimulatoare şi
anticancerigene. Este indicat persoanelor cu cancer în fază incipientă.

Consumul de usturoi verde are efecte bune şi asupra digestiei. În medicina populară se spune că această plantă ajută la înnoirea sângelui şi curățarea plămânilor.

Cel mai simplu mod de a consuma usturoi verde crud este sub formă de salată. Se toacă mărunt și se combină cu pătrunjel și mărar verde tocate mărunt.

O astfel de salată poate ajuta la prevenirea şi tratarea bolilor aparatului respirator și cardiovascular, afecțiunile reumatologice şi problemele sângelui.

Sursa