Scorţişoara reduce semnificativ greutatea corporală

Scorţişoara este unul din cele mai eficiente condimente pentru tulburările metabolice.

Ajută atât în diabet, cât și în obezitate.

Scorţişoara combate sindromul metabolic

Scorțișoara este antibacteriană, antivirală antifungică, antidiabetică, antiinflamatoare, antihipertensivă, hipocolesterolemiantă, gastroprotectoare, imunomodulatoare, anticancerigenă şi antitumorală.

Poate ajuta la prevenirea sindromului metabolic. Scade colesterolul total și trigliceridele.

Îmbunătăţeşte glucoza din sânge, rezistenţa la insulină şi metabolismul glucozei. Are efecte bune în ambele tipuri de diabet.

Scade greutatea corporală

Un studiu apărut în 2020 în jurnalul ,,Phytotherapy Research” a arătat că scorţişoara scade semnificativ greutatea corporală, indicele de masă corporală şi raportul din talie şi şold.

Cercetătorii de la Centrul de Cercetare ,,Nutrition and Food Security” din cadrul Universităţii Sahid Sadoughi din Iran au investigat efectele suplimentării cu scorţişoară asupra compoziției corporale.

Au realizat o recenzie sistematică şi o meta analiză pe studii clinice.

Au fost revizuite 21 de studii, realizate până în anul 2019. Acestea au inclus un număr de 1,480 de participanți.

Potrivit rezultatelor acestor cercetări, scorțișoara este eficientă în scăderea greutăţii corporale.

Reduce masa de grăsime corporală

O altă recenzie din 2020, publicată în jurnalul ,,Clinical Nutrition” a demonstrat că scorțișoara are efecte bune în obezitate.

Oamenii de ştiință de la Universitatea de Ştiinţe Medicale din Thran au evaluat 12 studii clinice pe relația dintre scorțișoară și greutatea/grăsimea corporală.

Rezultatele au arătat că administrarea acestui condiment produce o scădere însemnată nu doar a greutății corporale şi a indicelui de masă corporală, ci și a grăsimii corporale.

Scorțișoara a fost mai eficientă la adulții cu vârsta de 50 de ani.

Masa de grăsime a scăzut în urma administrării unei doze de 2 g de scorţişoară pe zi, timp de 12 săptămâni.

Un adjuvant natural în tratamentul obezităţii

În virtutea acestor rezultate, autorii sunt de părere că scorţişoara ar putea fi recomandată ca supliment de slăbit în tratamentul obezității.

Alte alimente, plante sau ingrediente naturale care ajută la slăbit sunt: ceaiul verde, extractul de cafea verde, negrilica (chimenul negru) şi curcumina din turmeric.

Cum putem folosi scorţişoara în dietă

Datorită faptului că are o aromă foarte intensă, nu trebuie să exagerăm. În doze mari poate deveni toxică, din cauza conţinutului de cumarină.

Există două soiuri de scorțișoară pe piață. Scorţişoara chinezească (Cassia) – cea prezentă în magazinele alimentare obişnuite, şi scorţişoara indiană (Ceylon) – care se găseşte doar la magazinele naturiste.

Cea chinezească are o cantitate mai mare de cumarină. Cea indiană este considerată scorțișoara autentică, având în plus un profil de siguranţă mai bun.

Adăugaţi scorţişoară în bolul cu cereale de la micul-dejun. Face o pereche excelentă cu terciul de ovăz.

Presărați-o în iaurt, în cafea, sau peste fructe (mai ales pe mere).

Folosiţi-o la deserturile făcute în casă.

Este bună pentru aromatizarea ceaiurulor, băuturilor din fructe și a celor alcoolice. Poate fi folosită inclusiv la carne.

Sursa