Rețetă de calciu și magneziu din coji de ouă și lămâie

Nevoia de calciu și magneziu este critică pentru creșterea și menținerea unui corp sănătos. Însă absorbția acestor nutrienți nu este foarte simplă. Cele mai multe suplimente de minerale provin din materii anorganice care nu sunt bio disponibile (adică nu sunt accesate ușor de corp și nu ajung în sânge).

Problema cea mai mare cu suplimentele de calciu și magneziu este că acestea pot cauza formarea de pietre este că acestea pot cauza formarea de pietre la rinichi, artrită sau boli degenerative.

Cea mai bună formulă de calciu-magneziu pentru corpul uman este cea realizată din coji de ouă și lămâie. Studiile au arătat că compoziția cojii de ou este incredibil de asemănătoare celei pe care oasele și dinții noștri o au.

Coaja unui ou mediu conține, aproximativ 750-800 mg de calciu elementar, plus încă 7 de microelemente esențiale: magneziu, cupru, bor, mangan, sulf, zinc, silicon și molibden. Calciul din coaja de ou este absorbit de oasele noastre în proporție de 90%.

Vă prezentăm o metodă simplă de a crea un supliment natural de calciu și magneziu, care se absoarbe ușor și complet în corp. Pentru rezultate cât mai bune, folosiți ouă de țară, cu coaja albă. Spălați bine ouăle cu oțet de mere, apoi puneți-le întregi într-un borcan de sticlă curat, cu gura largă.

  • Turnați suc de lămâie proaspăt stors peste ouă, cât se le acopere complet. Închideți borcanul cu capacul și dați-l la frigider. Agitați lichidul din borcan ușor, de 2-3 ori pe zi. Veți observa că pe măsură sucul de lămâie va extrage calciul din cojile de ouă, vor apărea niște bule în jurul ouălor.
  • După circa 48 de ore, când efervescența preparatului s-a oprit, scoateți ușor ouăle din borcan, având grijă să nu rupeți membranele ouălor. Puneți din nou capacul, și agitați borcanul.

Lichidul obținut se poate bea ca atare, câte 1-2 linguri pe zi, sau se poate amesteca în smoothie-uri sau adăuga la rețete care necesită suc de lămâie.

O altă variantă este să colecționați câteva coji de la ouă cât mai organice, să le spălați bine și să le fierbeți 5 minute în apă pentru a distruge patogenii. Lăsați-le la uscat și apoi măcinați-le prin râșnița de cafea. Luați câte 1/2 linguriță de pulbere pe zi, cu suc de lămâie sau limonadă. Preventiv, urmați acest tratament zilnic, câte 2 luni în fiecare an.

Sursa