Țelina cu miere reduce tensiunea arterială, întărește oasele, calmează crizele de gută și durerile reumatice

Țelina cu miere poate benefică pentru sănătate din mai multe motive. Țelina este bogată în vitamine și minerale esențiale, cum ar fi vitamina K, vitamina C, potasiu și magneziu, iar mierea are proprietăți antibacteriene și antioxidante.

Împreună, aceste două ingrediente pot oferi o serie de beneficii pentru sănătate, cum ar fi:

Reducerea inflamației: Consumul de țelină cu miere poate ajuta la reducerea inflamației în corp datorită conținutului de antioxidanți din miere.

Îmbunătățește digestiei: Țelina conține fibre care poate ajuta la îmbunătățirea digestiei, iar mierea poate ajuta ameliorarea problemelor digestive, precum constipația.

Creșterea imunității: Mierea are proprietăți antibacteriene și antivirale, ceea ce poate ajuta la protejarea împotriva infecțiilor, iar țelina este bogată în vitamina C, care ajută la întărirea sistemului imunitar.

Reducerea tensiunii arteriale: Potasiul din țelina poate ajuta la reducerea tensiunii arteriale și poate îmbunătăți sănătatea inimii.

Îmbunătățirea sănătății oaselor: Țelina este bogată în vitamina K, care ajută la menținerea sănătății oaselor, în timp ce mierea poate ajuta la prevenirea pierderii de masă osoasă. Descoperă cum este indicat să consumi țelina, dar și ce beneficii și proprietăți are.

Țelina cu miere

Nu curățați țelina de coajă, deoarece aceasta conține cele mai puternice substanțe nutritive și terapeutice. Spălați bine rădăcina cu oțet de mere. Dați-o apoi pe răzătoare și amestecați-o cu o cantitate suficientă de miere. Se consumă câte 1 linguriță, de mai multe ori pe zi.

În această salată simplă se mai pot adăuga și morcov sau măr ras și puțină zeamă de lămâie. Efectul terapeutic va fi și mai puternic.

Sursa