Remedii naturiste pentru GLICEMIE MARE

Prevalența diabetului este mai mare astăzi ca oricând, din cauza alimentației nesănătoase și a stresului care afectează populația actuală. Conform statisticilor OMS, numărul bolnavilor de diabet a început să crească la fiecare 10 ani cu 100%.

Starea de prediabet se poate testa prin analize specifice de sânge. Dacă la testarea glicemiei à jeun nivelul glicemiei este între 100 și 125 mg/dl, poate fi vorba despre un prediabet. Dacă la testul de toleranță orală la glucoză nivelurile sunt cuprinse între 140 mg/dl și 199 mg/dl, poate fi vorba despre un prediabet.

Dacă ați observat în ultimele analize că nivelul glicemiei a început să crească ușor, puteți apela cu încredere la ajutorul plantelor medicinale care au o acțiune hipoglicemiantă naturală.

♣ Afin

Atât frunzele, cât și fructele de afin sunt benefice în scăderea glicemiei și reducerea dozelor de insulină necesare zilnic. Eficiența acestei plante în ameliorarea stării de diabet zaharat a fost confirmată de numeroase studii clinice. În faza incipientă a diabetului zaharat, preparatele pe bază de afin și alte plante hipoglicemiante pot fi folosite ca înlocuitor pentru insulină.

Profesorul Ovidiu Bojor recomandă în cartea sa „Fitoterapie Tradițională și Modernă” o cură de 10 zile cu infuzie de frunze de afin. Se prepară dintr-o lingură de frunze la 1 cană cu apă clocotită. Se beau câte 2 căni pe zi.

Se pot face cure și cu afine, de 2 săptămâni pe lună. Fructele se pot consuma proaspete, uscate sau congelate. Porția este de 50-100 g pe zi.

Tratamentul cu afin (frunze sau fructe) nu trebuie să fie continuu, ci cu pauze între cure.

♣ Anghinare

Frunzele de anghinare ajută atât la scăderea nivelului de zahăr din sânge, cât și al colesterolului. Se beau 2-3 căni de infuzie de frunze de anghinare pe zi, în cure de 20-30 de zile, urmate de 20-30 de zile de pauză. Infuzia se prepară dintr-o linguriță de plantă la 1 cană de apă clocotită.

♣ Dud

Se beau câte 2-3 căni pe infuzie pe zi. Pentru o cană de infuzie se folosesc 2 linguri de frunze de dud și 1 cană cu apă clocotită.

♣ Teci de fasole

Se prepară sub formă de decoct. Tecile se mărunțesc și se fierb 10 minute. Se folosește 1 lingură de teci de fasole la 1 cană cu apă. Se beau câte 2-3 căni pe zi.

Alte plante care ajută la combaterea sau ameliorarea diabetului:

– frunze de nuc

– frunze de urzică

– frunze de salvie

– rădăcină de brusture

Din aceste plante se pot prepara infuzii (1 lingură de plantă la 1 cană cu apă). Se beau 2-3 căni pe zi. Rădăcina de brusture trebuie fiartă 10 minute. Se beau 2 căni pe zi. Și unele condimente au efecte hipoglicemiante, precum scorțișoara, cuișoarele, oregano și usturoiul.

Sursa: https://lataifas.ro