Top 12 ALIMENTE care „ard” GRĂSIMI – dr. Mihaela Bilic

Doar o dietă echilibrată și variată ne poate ajuta să atingem un nivel optim al sănătății și al greutății corporale. Unele alimente ne pot ajuta să slăbim prin proprietățile lor. Legumele sunt cele mai bune arme împotriva supraponderalității, deoarece conțin foarte puține calorii și aproape deloc grăsimi. Sunt în schimb bogate în apă, fibre și nutrienți.

Din legumele listate mai jos puteți prepara o salată excelent de gustoasă și sănătoasă, care poate stimula metabolismul și arderea grăsimilor.

1. Ardeiul iute

Ardeiul iute este un condiment care poate ajuta la pierderea în greutate prin stimularea metabolismului și arderea grăsimilor la o rată mult mai mare.

Cercetătorii au descoperit că un compus din ardeiul iute, numit capsaicină blochează creșterea în greutatea. În studiile pe șoareci de laborator, a fost nevoie de o doză foarte mică de capsaicină (0.01% din dieta zilnică) pentru a obține efecte anti-obezitate semnificative.

Capsaicina transformă grăsimea albă nesănătoasă în grăsime maro, care ajută la arderea grăsimilor prin procesul de termogeneză (crearea de căldură în urma arderii grăsimilor). În timpul exercițiilor fizice, grăsimea maro transformă în mod natural grăsimea albă în mai multă grăsime maro.

Prin această capacitate de a stimula termogeneza în corp, cercetătorii cred despre capsaicină că ar putea fi un ingredient-cheie pentru controlul obezității.

2. Hreanul

Această rădăcinoasă iute curăță organismul, stimulează digestia și metabolismul și ajută la eliminarea depozitelor grase din corp. Are puține calorii și conține multe fibre și proteine, prin care stimulează senzația de sațietate

3. Anghinarea

Extractul de anghinare este un detoxifiant și un diuretic natural extraordinar. Acesta poate preveni retenția de apă și îmbunătăți funcția rinichilor. Diureticele naturale ne pot ajuta să pierdem multe kilograme într-un timp foarte scurt.

Consumul de anghinare a fost asociat cu o varietate de beneficii: întărirea imunității, scăderea colesterolului, detoxifierea ficatului, tratarea indigestiei, constipației și diareei, protejarea împotriva cancerului, diabetului și a bolilor cardiovasculare.

4. Pătrunjelul

Și pătrunjelul are efecte diuretice puternice. Fiind foarte sărac în calorii și bogat în nutrienți, acest zarzavat poate fi un aliment util în orice dietă de slăbit. Conține vitamina C, vitaminele A, B9 și K, fier și antioxidanți care combat cancerul.

5. Broccoli

  Alimentele cu o densitate energetică mică, precum broccoli, sunt ideale pentru dietele de slăbit, deoarece ele conțin foarte puține calorii. Astfel, putem mânca porții mari și să ne săturăm fără să luăm în greutate. Broccoli crește sațietatea datorită fibrelor conține. 90% din compoziția acestei legume este reprezentată de apă.

6. Varza

Varza este unul din cele mai hrănitoare alimente pe care le putem include într-un regim de slăbit. Conține puține calorii și multe fibre. Fibrele alimentare sunt importante pentru pierderea în greutate deoarece ajută la controlul apetitului și la menținerea nivelurilor de zahăr din sânge stabile.

7. Țelina

Țelina este renumită pentru proprietățile sale anti-obezitate. Pentru a pierde în greutate, se poate face o cură cu câte 50 ml de suc de țelină pe zi, înainte de masă. Țelina ajută la eliminarea surplusului de apă din țesuturi și la controlul poftei de mâncare. Mai ales coaja conține substanțe care scad apetitul.

8. Andivele

Andivele ajută în special la eliminarea grăsimii abdominale excesive. Cei care vor să slăbească, pot înlocui o masă cu 100 g de andive crude.

9. Ardeiul gras

10. Ridichea

11. Prazul

12. Ceapa

Sursa: https://lataifas.ro/