Remedii naturale din plante pentru menține rinichii sănătoși

Rinichii nu dau semne clare de îmbolnăvire, de obicei doar în faze foarte avansate, de aceea este bine să ajutăm prin prevenție aceste afecțiuni.

Are efecte diuretice eliminând sărurile în exces, fiind recomandată și pentru tratarea vezicii urinare. Se consumă infuzie preparată din 2 linguri de mătase de porumb peste care se toarnă o cană de apă clocotită, se lasă la infuzat 5 minute, strecurăm și consumăm 2 căni pe zi, însă când urmezi o astfel de cură nu uita că nu trebuie să consumi alimente acre și acide.

Sunt recomandate sub formă de infuzie pe care o preparăm din 2 lingurițe de cozi peste care turnăm o cană de apă clocotită, lăsăm la infuzat 5 minute, strecurăm și consumăm 3 căni pe zi înaintea meselor. Acest ceai este foarte benefic pentru tratarea afecțiunilor renale și urinale.

Ajută la creșterea ratei de filtrare a urinei la nivelul rinichilor, este un bun diuretic este recomandat sub formă de ceai, adăugăm o legătură de pătrunjel verde pe care o vom fierbe timp de 10 minute într-un litru de apă. Vom consuma zilnic câte un pahar pe o perioadă de 4 săptămâni.

Este un depurativ natural foarte puternic și este recomandată sub formă de infuzie în afecțiunile renale infecțioase. Amestecăm 2 lingurițe de frunze de păpădie în 250 ml, de apă și o lăsăm pe foc până va da în clocot, acoperim și lăsăm la infuzat 10 minute, strecurăm și bem, fie așa fie o îndulcim cu puțină miere. Se recomandă consumarea a două căni pe zi, dimineața una pe stomacul gol și seara una, înainte de culcare.

Favorizează irigarea rinichilor, fiind recomandată în cazurile de inflamarea acestora, dar și în cazurile de cistită cronică. Infuzia se prepară din 2 lingurițe de frunze de urzică la 250 ml de apă pe care le amestecăm și le punem la fiert. Lăsăm ca apa să clocotească. îndepărtăm recipientul de pe foc și acoperim, lăsăm la infuzat cca. 10 min, strecurăm și consumăm 3 căni pe zi.

Sursă