Propolis pentru IMUNITATE (adulți și copii)

Propolisul este cel puternic medicament al stupului. Are proprietăți antibiotice naturale extraordinare. În ceea ce privește imunitatea, propolisul crește rezistența organismului la răceală, infecții și alte afecțiuni. Mai mult, cura cu propolis încetinește procesul de îmbătrânire și combate cancerul și tumorile.

Propolisul este un produs rezultat în urma digestiei albinelor, compus din rășini vegetali, balsam, uleiuri eterice, ceară, polen, flavonoide, substanțe antibiotice, zinc, magneziu, fier, calciu, aur, cupru, mangan și siliciu, amestecat cu secreții ale glandelor salivare ale albinelor.

Propolisul, cel mai complex produs pentru infecții

Este considerat cel mai puternic remediu natural care poate combate și preveni infecțiile. Are proprietăți antiseptice, antibacteriene și antivirale. Studiile au arătat că propolisul are o activitate puternică împotriva a 30 de tipuri de virusuri, 21 de tipuri de bacterii și 9 specii de ciuperci parazite. Din acestea fac parte și cele mai de temut microorganisme: stafilococul auriu, streptococul, E. coli, salmonella, bacilul Koch, Helicobacter pylori, giardia, candida, trichomonas și herpes simplex.

Propolisul este în mod deosebit recunoscut pentru capacitatea sa de a crește rezistența și imunitatea organismului. Este foarte eficient împotriva oboselii și a bolilor de sezon. Unele cercetări au arătat că propolisul are și efecte antitumorale, prin care inhibă creșterea celulelor canceroase.

Lista proprietăților sale terapeutice este însă mult mai vastă: antiinflamatoare, antihemoragice, anestezice locale, hipocolesterolemiante, hipotensive, depurative, mineralizante, tonice capilare, antispastice și antisudorifice.

Mod de administrare la adulți și copii

cest tratament este recomandat persoanelor care din cauza sistemului imunitar slab, răcesc sau se îmbolnăvesc des. Adulții pot lua câte 30-50 de picături pe zi, iar copiii câte 10 picături, de 2 ori pe zi, dimineața și seara. În ambele cazuri, se fac cure de câte 10-14 zile pe lună. Tinctura de propolis se ia cu miere sau se pune pe o bucățică de pâine.

Are efecte bune în afecțiunile aparatului respirator: răceală, gripă, guturai, bronșită, faringită, traheită.

În cazul bolilor infecțioase însoțite de febră, se recomandă câte 30 de picături de tinctură de propolis pe zi.

Sursa