Pasta de ceapa pentru tratamentul bolilor de piele. Reţetă
Pasta de ceapa pentru boli de piele si arsuri minore
Folosirea cepei este o metodă eficientă în lupta împotriva răcelilor, care este la fel de potrivită atât pentru copii, cât și pentru adulți. Efectul benefic asupra organismului uman are proprietățile sale vindecătoare, care protejează împotriva infecțiilor virale și ajută la combaterea multor boli. În acest articol veți învăța cum să folosiți ceapa pentru bolile de piele.
Dermatomicoza provoacă senzații neplăcute – mâncărime, descuamare a pielii și inflamație. Fără un tratament adecvat, eliminarea bolilor fungice va fi dificilă și pot deveni cronice.
Farmaciştii pot sugera utilizarea unor medicamente antifungice moderne, eficiente, dar ar trebui să acordaţi atenţia cuvenită şi medicinii tradiţionale. Tincturile de ceapă, unguentele și sucuri sunt folosite pentru a trata bolile fungice.
Pentru abcese și furuncule pe piele, puteți pregăti un instrument special și îl puteți aplica astfel: amestecați într-un raport de 2: 1 ceapa prăjită și săpunul de casă ras.
Aplicați amestecul rezultat pe zona inflamată de câteva ori pe zi.
Ceapa ajută și la umflarea de la mușcăturile de insecte. Pune o jumătate de ceapă pe locul mușcăturii. În bolile fungice, sucul de ceapă vine și el în ajutor. Aplicați pe zonele infectate ale pielii o dată pe zi.
Pentru a face față arsurilor ușoare de pe piele, trebuie să atașați o jumătate de ceapă în acest loc: după 2 minute durerea va slăbi. Apoi este necesar să ungeți zona arsă cu gălbenuș de ou. După uscare, pe piele se formează o barieră de protecție. Apoi, zona deteriorată trebuie acoperită cu un bandaj de protecție. Repetați procedura până când simptomele sunt ameliorate.
Pastă de ceapă pentru răni purulente
Formarea abceselor semnalează tulburări grave în procesele metabolice ale organismului. Conform cercetărilor, rănile care se vindecă lung cu puroi prezintă boli ale sistemului endocrin și varice ale extremităților inferioare. În stadiile inițiale ale bolii, tratamentul poate fi efectuat la domiciliu, folosind metodele medicinei tradiționale.
Pentru a elimina puroiul din rană, aplicați pastă de ceapă.
Ai nevoie de lapte fierbinte pentru a turna o bucată de pâine albă.
Adăugați ceapa rasă și amestecați pastele.
Agentul rezultat este aplicat pe zonele afectate și fixat cu un bandaj.
După câteva ore, puroiul va începe să iasă din rană.
Aplicați pasta până când rana este complet vindecată. Rănile purulente de la extremități pot fi tratate și prin spălare cu suc proaspăt de ceapă. Se prepară o soluție de ceapă și apă într-un raport de 1:50.
Puteți folosi și remediul încercat și testat – ceapa prăjită. Pe rana purulentă se fixează legumele calde decojite. Utilizarea unei astfel de comprese va facilita îndepărtarea rapidă a puroiului și vindecarea zonei deteriorate a pielii. Această procedură nu lasă cicatrici pe piele.
Ceapa este adesea folosită pentru a trata răceala.