Combinaţia de lămâie, sare şi piper ne scapă rapid de 5 probleme de sănătate!

Combinaţia de lămâie, sare şi piper nu este folosită doar ca aditiv la salată, ci poate servi ca remediu în tratamentul unor importante probleme de sănătate.

Lămâia este cunoscută pentru conţinutul său bogat în vitamina C, vitamina B6, vitamina E, riboflavină, acid pantotenic, calciu, fier, cupru, magneziu, potasiu, fosfor şi zinc.

Asociată cu alte două ingrediente cu proprietăţi terapeutice deloc de neglijat, ea se poate transforma într-un elixir de sănătate deloc costisitor şi la îndemâna oricăruia dintre noi.

Iată cum putem beneficia de efectele terapeutice ale unui remediu mult mai ieftin şi, în unele cazuri, mult mai eficient decât medicamentele de sinteză din comerţ:

1. Ne scapă rapid de simptomele răcelii
Acest remediu naturist promite să ne scape rapid de simptomele răcelii. Stopează accesele de tuse persistentă, prin salivaţie – care va deveni mult mai abundentă, şi prin stimularea directă a sistemului nervos central, prin intermediul papilelor gustative.

Spălaţi bine o lămâie, tăiaţi-o în jumătate, iar peste ea presărați puţină sare şi piper negru proaspăt măcinat. Lăsaţi să acţioneze timp de 10 minute, iar după ce condimentele s-au topit, stoarceţi lămâia într-un pahar. Amestecul obţinut se consumă imediat, ca atare sau cu puţină apă.

2. Calmează durerile în gât
Combinaţia de lămâie, sare şi piper negru este una reuşită şi în ceea ce priveşte calmarea durerilor în gât. Are proprietăţi antiseptice şi favorizează expectorarea.

Adăugaţi într-un pahar cu apă caldă sucul de la o jumătate de lămâie, câte o jumătate de linguriţă de sare şi câte o jumătate de linguriţă de piper negru măcinat. Amestecaţi bine compoziţia. Cu acest amestec faceţi gargară de mai multe ori pe zi, îndeosebi dimineaţa şi seara, până la dispariţia simptomelor.

3. Arde grăsimile şi ajută la slăbit
Polifenolii din compoziţia lămâii vor accelera metabolismul şi vor creşte sensibilitatea la insulină, ceea ce ajută la arderea grăsimilor. Alcătuită dintr-o combinaţie de zaharuri naturale, mierea poate declanşa modificări metabolice care neutralizează pofta de dulciuri. Piperina, substanţa activă din piper, blochează formarea de noi celule grase, prevenind astfel acumularea de grăsimi şi, implicit, creşterea în greutate.

Într-un pahar de apă, adăugaţi 2 linguriţe de suc de lămâie, proaspăt stors, 1 linguriţă de miere de albine şi ¼ linguriţă de piper negru proaspăt măcinat. Amestecaţi bine şi consumaţi băutura imediat. Pentru efecte vizibile, remediul se consumă zilnic.

4. Previne şi tratează indigestia
Disconfortul resimţit la nivelul stomacului poate fi înlăturat cu ajutorul remediilor pe bază de lămâie şi piper. Acestea combat cu succes durerile abdominale, senzaţia de saturaţie în timpul şi după masă, arsurile stomacale, greaţa şi balonarea.

Pentru a preveni indigestia, adăugaţi zeama de la o lămâie într-un pahar cu apă şi consumaţi înainte de masă.

Puteţi prepara şi o pastă din puţin busuioc, un praf de sare şi un praf de piper negru. Consumaţi acest remediu în cură de o săptămână pentru refacerea stomacului.

5. Alungă senzaţia de greaţă
Senzaţiile de greaţă pot fi alungate cu ajutorul unui remediu foarte simplu, pe bază de piper şi lămâie. Adăugaţi într-un pahar de apă 1 vârf de cuţit de piper măcinat şi sucul de la o jumătate de lămâie. Remediul se administrează la nevoie.

Sursa