Obligați să plătească pensii aceluiași copil, deși doar unul e tatăl!

Doi bărbaţi, gemeni, care obişnuiau să facă des schimb de identitate la întâlnirile amoroase, au ajuns într-o situaţie bizară, după ce instanța i-a condamnat pe amândoi să plătească pensii alimentare aceluiaşi copil, pe care, evident, niciunul dintre ei nu și l-a dorit.

În sentința emisă de un tribunal brazilian, instanța a decis ca ambii bărbaţi să fie trecuţi în actul de naştere al copilului şi să plătească fiecare o pensie alimentară echivalentă cu 30% din salariul minim pe economie.

Întrucât salariul minim pe economie este de 998 de reali (230 de euro), fiecare geamăn va trebui să achite o pensie lunară de 299,4 reali (aproximativ 69 de euro).

Copilul în cauză reprezintă rodul unei relaţii pasagere pe care mama lui a avut-o cu unul dintre gemeni. Femeia nu a putut stabili paternitatea fiicei sale, fiecare dintre cei doi bărbaţi aruncând celuilalt responsabilitatea.

Unul dintre gemeni s-a supus chiar unui test ADN, care s-a dovedit concludent, dar nu a dorit să recunoască copilul şi spune că fratele lui este tatăl real. Și ADN-ul celuilalt bărbat este la rândul său compatibil, deoarece gemenii monozigoţi – provenind dintr-un singur ovul fecundat – au aceeaşi identitate genetică.

În comunicatul emis de tribunal, se menționează că ”încă din adolescenţă” gemenii în cauză, în prezent în vârstă de 31 de ani, “se foloseau de aspectul lor fizic identic pentru a-şi ascunde infidelităţile”.