Apă plată din ROMÂNIA infestată cu E-coli?!

Ministerul Economiei este unic acționar al SNAM și principalul obiect de activitate al acestei companii este gestionarea eficientă a izvoarelor de apă minerală aflate în proprietatea statului, apa fiind revândută ulterior către mai multe societăți îmbuteliatoare.

Conform unor surse citate de revista Capital, una dintre victimele companiei SNAM ar fi o marcă cunoscută de apa plată de pe piața românească, ce aparține unui grup important.

Informația pare să fie certificată pentru că marca respectivă de apă nu mai poate fi cumpărată din magazine de aproape două luni.

Niciuna dintre autorități nu a dorit să transmită consumatorilor despre ce este vorba, pentru a se proteja, de teama unui scandal.

Problema nu este una nouă, și în 2016 Inspecția Sanitară de Stat a descoperit apă îmbuteliată infestată cu e-coli, care a fost retrasă de la vânzare.

”În ultimele luni, statul român a descoperit apă îmbuteliată infestată cu e-coli și dezinfectanți neconformi în spitale, dar nu știți asta pentru că nu toate cazurile au fost făcute publice. Iar numele firmelor au fost protejate. Retrezită la viață parțial după cazul Hexi Pharma și parțial pentru că presiunea instituțională a crescut, Inspecția Sanitară de Stat a descoperit în ultima perioadă luni abateri grave ale unor firme”, scria în acel moment jurnalistul Cătălin Tolontan pe blogul său.

‘Inspectorii își fac treaba, nu e vorba că nu și-ar face-o. Și nici nu e vreun război între oamenii veniți din afara sistemului și toți funcționarii vechi, dintre care mulți sînt responsabili și profesioniști. Sînt însă unii care se opun pur și simplu. Dar ideea de transparență îi omoară și se opun ca publicul să afle numele firmelor care sînt amendate în urma acestor controale’, declara, tot atunci, un reprezentant din Ministerul Sănătății.