O tehnică orientală simplă de recuperare a memoriei

Pe măsură ce corpul îmbătrânește, creierul își pierde anumite abilități, concentrarea și viteza de reacție scad. De-a lungul timpului, „clopotele” perturbatoare pot apărea sub formă de pierderi de memoriei, încălcări ale logicii și gândirii.

Astfel de probleme de memorie indică adesea dezvoltarea demenței. Această schimbare sau boală legată de vârstă este mai bine cunoscută sub numele de demență. Un inamic insidios schimbă radical viața, introduce restricții serioase. Medicii spun că cu ajutorul unor exerciții speciale poți îmbunătăți funcția creierului, încetini semnificativ simptomele periculoase ale bolii Parkinson sau AIzheimer: Printre principalele cauze ale afecțării memoriei:

  • demență senilă sau vasculară.
  • ateroscleroza arterelor,
  • a suferit un accident vascular cerebral,
  • hipertensiune arterială.

Modificările legate de vârstă nu sunt trataebile, dar cu ajutorul unui exercițiul constant, funcțiile de memorie pot fi menținute la un nivel ridicat. Ele îmbunătățesc circulația cerebrală, saturează țesuturile cu oxigen și substanțe nutritive și accelerează procesele metabolice.

Gimnastica orientală pentru restabilirea memoriei

Numeroase studii clinice au demontrat că, fără stres fizic și mental constant, creierul încetează să funcționeze de deplin. Fără exerciții fizice și hrănire regulate, poate apărea atrofia hipocampului, zona responsabilă pentru memoria umană.

Există gimnastică orientală care ajută la stoparea îmbătrânirii creierului și la îmbunătățirea memoriei. Se bazează pe antrenamentul vârfurilor degetelor, care conțin mii de puncte biologic active asociate cu neuronii și cortexul cerebral. Efectuând exerciții zilnic, puteți obține rezultate reale chiar și în stadiul inițial al demenței:

  1. Respiră adânc pe nas, încrucișează-ți brațele îndoite la coate, unește-ți palmele în fața ta „în rugăciune”. În timp ce expirați, acoperiți mâna dreaptă cu degetele mâinii stângi, ca și cum ați încerca să o mențineți în aer. Repetați exercițiul pentru mâna a doua, faceți de 15 ori.
  2. Împreună degetele și apasă ferm palmele la nivelul pieptului în fața ta. Inspirând și expirând calm, întindeți-vă numai încheieturile, astfel încât pernițele să rămână împreună. Repetați exercițiul de 10-15 ori.
  3. Ridică-ți brațele îndoite în fața ta, ca și cum ai încerca să vezi palmele. Expirați complet din plămâni și pe măsură ce inspirați, începeți să îndoiți încet degetele pe rând, începând cu degetul mare și mergând de la stânga la dreapta. Mențineți-le în tensiune repetând exercițiul de cel puțin 10 ori.
  4. Luați 2 nuci sau mingi mici de tenis de masă în fiecare mână. Rotiți-le încet în palmă într-un cerc, dând cu degetele. Faceți exercițiul timp de aproximativ un minut. Puteți rula nuca între palmele mâinilor în sensul acelor de ceasornic. Faceți exerciții pentru a ameliora tensiunea nervoasă sau anxietatea.
  5. Cu degetul mare, îndoiți fiecare deget pe rând, încercând să creați forță și presiune. Repetați de 20 de ori pentru fiecare palmă.
  6. Strânge-ți mâna stângă într-un pumn, ține cealaltă mână dreaptă și închideți degetele. Cu vârful degetelor mâinii drepte, apăsați punctele de la baza degetului mic, apoi schimbați pozițiile.

Pentru a antrena creierul și a îmbunătăți memoria, stimulați zilnic mâna care nu funcționează în viața obișnuită. Dacă ești dreptaci, încearcă să te speli pe dinți, ține lingura și creionul cu stânga, învață să scrii și să desenezi cu ele. Stimulează metabolismul.

Procesele naturale de îmbătrânire în organism încep după 30 de ani. Odată cu încetinirea metabolismului, intensitatea diviziunii celulelor creierului scade, ceea ce afectează memoria și concentrarea. Făcând exerciții simple, poți menține tinerețea și activitatea minții la un nivel ridicat.

Sursa