Alimente care provoacă bolii respiratorii

Laptele și alte produse de origine animală conțin multe grăsimi și proteine, astfel încât stimulează formarea de mucus în gât și căile respiratorii..

Mucusul este o substanță vâscoasă care conține enzime antiseptice și imunoglobuline. În sistemul nostru respitaor, mucusul este responsabil pentru captarea particulelor mici, cum ar fi praful și bacteriile, care încearcă să intre în organism prin nas. Mucusul ne protejează plămânii și se poate acumula în căile respiratorii în perioadele de infecție, gripă și răceală și alergii.

Excesul de mucus este un simptom foarte enervant care ne face să ne simțim constant rău și slăbiți. Dacă nu este tratat, mucusul se poate răspândi la nas, piept, urechi și gât.

Apariția mucusului este un mecanism de apărare împotriva virușilor și bacteriilor care atacă sistemul respirator. De aceea este important să încercăm să rezolvăm această problemă, ceea ce indică faptul că organismul nostru caută să scape de reziduurile inutile și dăunătoare.

Unul dintre primele lucruri pe care ar trebui să le faceți dacă suferiți de mucus în exces este să reduceți consumul de alimente care agravează problema.

Vă vom spune despre alimentele de evitat dacă doriți să eliminați mucusul care indică o infecție sau o alergie.

Produsele lactate

Ele sunt în fruntea listei de alimente care cresc secreția de mucus dintr-un motiv. Există multe mituri asociate cu consumul de lapte, dar se știe că produsele lactate determină organismul să producă mai mult mucus decât de obicei, ceea ce duce la probleme de respirație și iritații ale gâtului.

Iată alimentele de evitat: iaurt și lapte de vacă, înghețată, lapte condensat.

Produse animale

Carnea roșie și ouă pot crește, de asemenea, producția de mucus și flegmă. Aceste alimente sunt bogate în proteine: ca urmare, se acumulează mult mucus în gât și căile respiratorii.

Grăsimi și uleiuri de origine animală

Majoritatea oamenilor mănâncă multe alimente grase, cum ar fi: untul, untura și acizii grași omega-6.

Dacă suferiți de mucus în exces, încercați să vă abțineți de la a mânca grăsimi animale și includeți în alimentație grăsimi vegetale sănătoase: ulei de măsline și acizi grași omega-3.

Unele soiuri de legume și fructe

Știm cu toții că fructele și legumele ar trebui să formeze baza unei alimentații sănătoase și ar trebui consumate în fiecare zi.

Totuși, un studiu realizat de Universitatea din Maryland Medical Center ( SUA ) notează că atunci când suferim de mucus în exces, anumite fructe și legume trebuie evitate.

În special acestea:

  • banane
  • cartofi
  • porumb
  • varză.

Produse făinoase

Mulți nutriționiști notează că făinoasele cresc secreția de mucus. Există atât de multe ingrediente în ele încât este greu de spus care provoacă de fapt mucus.

Deși nu există încă o confirmare a acestor date, vă recomandăm să vă reduceți aportul de produse făinoase dacă doriți să scăpați de mucus și flegmă.

Băuturi care duc la deshidratare

Dacă suferiți de o infecție respiratorie, asigurați-vă că creșteți aportul de apă și alimente cu umiditate ridicată.

Unii oameni cred că băuturile carbogazoase cu zahăr sunt grozave pentru potolirea setei, dar nu sunt: dimpotrivă, conțin mult zahăr și alte substanțe care deshidratează adesea organismul.

Potrivit unui studiu realizat de Central pentru Științe ale Sănătății de la Universitatea Texas din San Antonio ( SUA ), deshidratarea poate duce la creșterea cantității de mucus din organism și îl poate face mai vâscos.

Nuci și alune

Nucile pot crește secrețiile de mucus, deoarece sunt foarte alergene și mulți oameni sunt intoleranți la alune. Acest lucru se aplică tuturor tipurilor de intoleranțe alimentare.

Produse rafinate

Zahărul rafinat și făina sunt greu de digerat și pot provoca constipație. Persoanele care suferă de intoleranță la gluten nu ar trebui să mănânce alimente rafinate, deoarece în cazul lor acest lucru duce nu numai la probleme digestive, ci și la exces de mucus și flegmă.

Sursă