Morcovi pentru colesterol sinuzită, afte anxietate și mâncărimi ale pielii, iar sucul de morcovi reduce riscul de cancer la plămâni

Există numeroase studii științifice valabile care au demonstrat că morcovul, crud sau fiert, datorită conținutului ridicat de caroteni și fibre vegetale, are capacitatea de a lega și trage prin intestin colesterolul conținut în alimente, împiedicând astfel absorbția acestuia de către organism.

De fapt, într-un studiu recent în Scoția, s-a constatat că persoanele care au consumat 200g morcov crud timp de trei săptămâni și- scăzut colesterolul cu 11%. Deci, dacă ai problemă cu colesterolul, mânâncă cât mai mulți morcovi poți pe zi.

Morcov și lămâie pentru sinuzită

Cu aceste două alimente, care se găsesc de obicei în fiecare bucătărie, poți urma timp de câteva zile un tratament ușor care îți va curăța sinusurile. În fiecare dimineață puneți 1 picătură de suc de morcovi în fiecare nară și în fiecare seară repetați tratamentul înlocuind sucul de morcovi cu 1 picătură de suc de lămâie.

Morcovul, bogat în vitamina C și caroten, are un efect antiinflamator recunoscut, în timp ce lămâia este un germicid foarte eficient.

Pentru afte și herpes

Morcovul, bogat în caroteni și vitamina C, are un puternic efect antioxidant și antiseptic. Pentru a vindeca rapid afte, puteți fierbe 2 morcovi timp de 15 minute în 2 căni de apă și, după ce ați lăsat apa să se răcească, vă clătiți gura cu ea.

În același scop, puteți folosi și frunze de morcov. Fierbeți un pumn de frunze de morcov bine spălate în puțină apă, lăsați-le să „stea” 15 minute și strecurați. Dacă vă spălați gura cu decoctul dimineața și seara, aftele vor „dispărea” rapid.

Anxiolitice

Morcovii conțin vitamina A și caroteni care sunt antioxidanți și acționează ca anxiolitice și tonice. Elementele oxidante nu ne permit neurotransmițătorilor. Prin urmare, morcovii și portocalele cu substanțele lor antioxidante ne eliberează de stres.

Pentru mâncărimi ale pielii

Dacă pielea te mănâncă din cauza herpesului, eczemei urticariene sau a oricărei alte probleme dermatologice, o cataplasmă de morcov te va scuti imediat de acest simptom enervant.

Rade un morcov bio, de preferat, și pune pulpa într-un tifon, pe care îl vei așeza pe punctele care te deranjează. Beta-carotenul, precum și celelalte vitamine și oliogoelemete conținute în morcov, vă vor elibera imediat de simptomul neplăcut.

Cercetările efectuate la Universitatea de Stat din Kansas au arătat că, dacă suntem expuși frecvent la fumatul pasiv, alimentele bogate în vitamina A, precum morcovii, sunt o alegere inteligentă pentru a echilibra daunele, deoarece beta-carotenul din morcov se poate schimba în corpul nostru, în vitamina A, necesită pentru creșterea sănătoasă a celulelor și pentru un sistem imunitar puternic. Prin urmare, chiar și un morcov pe zi poate reduce riscul de cancer pulmonar la jumătate.

Morcovii sunt delicioși atât cruzi, cât și gătiți, în timp ce beta-carotenul nu este distrus prin gătit. De fapt, gătitul descompune fibrele, făcându-i mai disponibili nutrienții și zaharurile și făcând morcovii mai dulci.

Ai grijă doar să nu gătești prea multe morcovii, pentru a le păstra mai bine aroma și valoarea nutritivă. Și pentru că morcovii au substanțe solubile în grăsimi, nutrienții săi sunt absorbiți mai bine cu adăugarea de ulei.

Ca multe alimente, morcovii, atunci când sunt consumați în cantități excesive, au efecte nesănătoase și ne pot „colora” pielea. Acest lucru se poate datora a două motive: fie corpul nostru nu poate procesa carotenul pe care îl consumăm, fie ficatul nostru este toxic.

Această afecțiune se numește carotenemie

Deși decolorarea pielii este inofensivă și nu reprezintă o amenințare pentru sănătate, poate fi jenant pentru unii care nu se pot obișnui cu o culoare diferită a pielii.

Sucul de morcovi – coonține fier, calciu, fosfor, magneziu, necesare țesuturilor și elementelor sangvine, vitamine, mai ales provitamina A, pectine. Câteva indicații mai importante: anemii, ulcere gastrice și duodenale, colite, enterite, diaree, intoxicații, dermatoze exfoliante. Îmbunătățirea aculității vizuale.

Se poate folosi la următoarele afecțiuni: abcese ale gurii, abcese ale pielii, adenite, afecțiuni dentare, afecțiuni pulmonare, afte, arsurile pielii, anorexie, astenii, astm, arterioscleroză, boli digestive ( reface mucoasa gastrică), boli infecțioase, bronșite, cancer, carii, colibaciloză, constipație, dermatoze, demineralizare, dermatită ulceroasă, diaree, eczeme, edeme, enterocolite, furuncule, gastrită, gută, hemoragii gastrointestinale, impotență, insuficiență vederii și boli diferite oculare, ictere, impetigo, imunitate ( o întărește ), infecții intestinale, insuficiență hepatică, insuficiență lactației, paraziți intestinali, pecingime, piele crăpată, prevenirea bolilor degenerative și infecțioase, prevenirea îmbătrânirii, rahitism, reumatism, riduri, ten gras, ulcerațiile gambei, ulcere gastrointestinale, varicelă, veruci.

Consumul regulat de suc de morcovi sau ceai din frunze sau semințe reduce riscul apariției cancerului de plămâni și laringe, chiar și în cazul foștilor fumători. Îmbunătățește vederea.

Sursă