Laptele de capră vindecă multe boli și afecțiuni: Cum se consumă.

Cei mai longevivi oameni de pe planetă trăiesc în Munții Caucaz și trăiesc atât de mult pentru că alimentația lor de zi cu zi nu lipsește laptele de capră. Pe lângă creșterea imunității, laptele de capră echilibrează toți factorii fizici și psihici de care organismul nostru are nevoie. Cura cu lapte de capră crud fortifică plămânii și tratează până la vindecarea afecțiunile intestinale și cardiovasculare.

Cancerele descoperite în faza incipientă a boli pot fi, de asemenea, stopate după un tratament de 90 de zile. Monahul Gherghios Karaisaridis din Atena deține taine multor leacuri mănăstirești și unul dintre cele mai apreciate este chiar tămăduirea cu lapte de capră crud.

În ceea ce privește consumul de lapte de capră dincolo de vârsta copilăriei, opțiunile sunt diferite. Având în vedere că toată viața omului este o luptă continuă cu mediul în care trăiește, prioritară trebuie să fie întărirea sistemului imunitar.

Laptele pe care îl au caprele roșii este cel mai sănătos, cu condiția să fie consumat crud. Laptele de capră nefiert și consumat cât mai repede după mulgere fortifică organismul și întărește imunitatea naturală în TBC, anemiii, dezechilibre hormonale, cancere în forme incipiente, convalescențe majore, atrofii musculare și afecțiuni paratiroidiene care generează spasmofilii cronice sau rebele. Consumul de lapte crud ajută organismul acționând ca un medicament care înlătură slăbiciunea, redă vigoarea și ajută organismul să lupte cu boala.

Chiar și persoanele care se consideră perfect sănătoasă li se recomandă un consum zilnic de minim 200 de ml de lapte de capră, crud, întrucât rentabilizează imunitatea specifică fiecărei vârste și, în cazul bolnavilor, crește rezistența și dă putere de luptă împotriva celor mai severe boli.

Laptele de capră este de preferat celorlalte tipuri de lapte în tratarea bolilor deoarece conține acid organic foarte puternic care s-a demonstrat că oprește evoluția cancerului aflat în stadiul incipient.

Cura cu lapte de capră se poate face și în reprize scurte de 5-10 zile, în situația în care este consumat pentru mineralizarea și energizarea organismului predispus la anumite boli. Cantitatea zilnică recomandată este de 250 ml de lapte dimineața și 250 ml seara, la 15 minute după masă.

În tratamentul bolnavilor de cancer, laptele de capră se consumă timp de 90 de zile: 200 ml cu 15 minute înainte de micul dejun, 200 ml cu 30 de minute înainte de masa de prânz și 200 ml cu 15 minute înainte de cină. Dacă tratamentul este administrat copiilor, laptele se va dilua în proporție de 30% cu ceai de mușețel. Același procedeu se folosește și în cazul adulților cu afecțiuni cronice ale ficatului sau colecistului, dar doar în prima săptămână de tratament. În cazul oricărei forme de administrare, în fiecare zi a curei se vor lua și 2 lingurițe de miere de salcâm: una la ora 10 și una la ora 16, pe tot parcursului tratamentului.

Napoleon Bonaparte a ținut această cură: Se știa încă din vremurile gloriei sale despre problemele de sănătate pe care le-a avut Napoleon însă ce a stat la baza tuturor suferințelor marelui comandant a fost, fără îndoială, slaba sa rezistență fizică, accentuată de stresul acumulat de-a lungul solicitantelor sale campanii militare. Deoarece niciodată nu a fost o persoană viguroasă, întotdeauna a apelat la leacuri. În urma efortului fizic extrem de solicitant, Napoleon a căpătat o suferință a tubului digestiv pe care o trata permanent cu leacuri indiene și caucaziene.

O zi din viața lui începea cu o cană cu lapte de capră crud și se termina cu o cană cu fiertură de orz în care punea o bucățică de lemn dulce. Însă de pe vremea aceea se știa că dintre toate tipurile de lapte, cel de capră seamănă în cea mai mare măsură cu cel uman și asta a fost motivul pentru cei care se îngrijeau de sănătatea lui știau că laptele de capră nu trebuie să-i lipsească niciodată. Multă vreme după aceea, cercetători din diferite colțuri ale lumii au fost de părere că produsele lactate nu sunt bune pentru că conțin grăsimi saturate care afectează sănătatea inimii. Cu toate acestea, până la urmă s-a ajuns la concluzia că mai ales laptele de capră protejează organismul împotriva afecțiunilor cardiace și accidentelor cerebrale.

Cum se păstrează laptele de capră? Călugării caucazieni care nu aveau capre pe lângă bordeiele lor și nu aveau la îndemână lapte proaspăt muls, au adoptat o variantă care să le vină în ajutor: păstrau laptele chiar și 3 zile în ulcele de lut. Acesta se acra dar își păstra aproape toate proprietățile, cu condiția ca înainte de a fi consumat să nu se amestece decât cu o lingură de lemn. În zilele noastre, este de preferat păstrarea laptelui în frigider. Un lucru foarte important de reținut. laptele de capră se consumă întotdeauna crud.

Sursă