Leac natural pentru zeci de boli – Lacrimile viței de vie

Lichidul ce se scurge primăvara din tulpinile viței de vie după tăiere este de leac. Aceasta sevă conține substanțe antioxidante și antiinflamatoare puternice, care te pot ajuta să scapi de ulcioare în zona pleoapelor, să-ți fortifici imunitatea, sa lupți cu pietrele la rinichi, să stimulezi funcția fierii și să combați acneea.

Lacrimile viței de vie contribuie la întărirea sistemului imunitar, deoarece conțin viniferin, un antioxidant a cărei acțiune este de 60 de ori mai puternică decât puterea antioxidantă a vitaminei C. Seva este un medicament natural cu proprietăți antihemoragie, antinflamatoare și notoxice. efectul antiseptic al lichidului crește rezistența pielii contra infecțiilor.

Seva de viță – de – vie – Beneficii pentru sănătate

Bunicii noștri spuneau că cine bea primăvara „lacrimi” de viță de vie nu va plânge tot anul și va avea noroc și belșug în casă. Orice viticultor, profesionist sau amator, știe că la tăierile de primăvară ale viței de vie, din ramuri începe să curgă, picătură cu picătură, un lichid transparent cu gust dulce-salciu.

Fenomenul este numit și „plânsul” viei. Aceste picături de sevă ce se scurg prin punctul de tăiere mai sunt numite popular și „lacrimi”. Etapa denumită popular „de plâns”, este momentul în care vița de vie își vindecă ramurile amputate, cu ajutorul unei rășini similare unui lichid ce se scurge picătură cu picătură, sub forma unor mici lacrimi. Unii oameni spun că picăturile ce se scurg de la capetele ramurilor de vie tăiate sunt „lacrimile viței de vie”.

Deși ele se aseamănă cu niște picături de apă, reprezintă mai mult decât atât. Acestea se colectează în sticluțe, care se leagă la capătul ramurilor tăiate și se folosesc în scopuri terapeutice.

Păstrarea produsului se face în sticle curate, închise la culoare și astupate ermetic. Seva viței de vie este un leac tradițională românească, seva viței de vie este numită „apă de vie”. Încă din cele mai vechi timpuri, de mii de ani, aceste picături sunt folosite pentru a proteja sănătatea ochilor.

Acest obicei străvechi a fost folosit de bunicii noștri, și cu timpul a fost înțeles mai bine, deoarece se pare că această practică are o bază științifică bine justificată. În medicină sunt deja cunoscute efectele acestei esențe prețioase, datorită substanțelor din compoziția acestei plante, ale viței de vie.

Cei care nu știu despre utilizarea lacrimilor viței de vie trebuie să știe că sunt un „medicament natural” foarte bun, apreciat pentru proprietățile antihermoragice, antiinflamatoare și nontoxice. De asemenea acest lichid are efect antiseptic, crește rezistența ochilor și pielii la infecții. Lichidul conține viniferin au un antioxidant de 62 de ori mai eficient decât vitamina C.

Viniferinul este un remediu excelent pentru ochi dar și pentru piele, ten, buze. De aceea seva de vie este folosită pentru tratamentul bolilor de ochi și pentru spălarea feței. Lacrimile viței de viei sunt utile ți în cazuri de dischinezei biliară, colecistita și litiază biliară. Cu seva de la viță de vie pot fi vindecate și unele leziuni ale pielii, iar în amestec cu usturoi pisat întărește rădăcina părului și împiedică formarea cheliei.

Dacă așteptați până la înfrunzirea viței, să știți că durerile de cap și chiar epuizantele migrene pot fi rezolvate rapid cu o compresă cu frunze de viță de vie proaspete. Mai mult, arsurile solare, dar și cele accidentale se vindecă și se cicatrizează mai ușor dacă oblojiți rănile cu frunze zdrobite de viță de vie.

Sursă