Mănâncă mango cât de des poți – este un aliat puternic împotriva stresului și a oboselii

Mango e un fruct tropical care conține săruri minerale foarte prețioase vitaminele și multe substanțe utile pentru a contrasta oboseala tipică acestui anotimp.

Vine de departe, dar este deja foarte cunoscut și în alimentația noastră, este un fruct foarte gustos și bogat în toate substanțele necesare pentru a susține activitatea surenală, adică a organelor cu rol de a gestiona stresul cauzat de schimbarea climatică, hiperstimulate în această perioadă a anului.

Mango este un fruct din familia Mangifera Indica o plantă mereu verde de origine indiană. Este bogat zilnic în magneziu și vitamina C, dar și în fructoză, apă și fibre.

Mango limitează daunele cauzate de stres

Ceea ce face din mango un aliat împotriva oboselii este mai ale concentrația de carotenoide ( alfa, betacaroten și luteină, de care depinde culoarea portocalie a pulpei fructului ), de polifenoli și de o cantitate modestă grăsimi Omega 3.

Mulțumită tuturor acestor substanțe benefice, mango limitează daunele cauzate de stres deoarece hrănește glandele surenale. Dezechilibrul acestor glande duce la deranjamente ale metabolismului, tahicardie și hipertensiune, oboseală și cefalee, dar și la o creștere a predispunerii la alergii.

Proaspăt sau sub formă de suc, la micul dejun sau gustare

Cel mai bun mod de a consuma mango este proaspăt, de unul singur sau în salată. Alege-l foarte copt și combină-l cu alte fructe sau iaurt, la micul dejun sau la gustare.

Poți consuma și suc de mango, atâta timp cât este proaspăt. Atunci când cumperi, citește pe ambalaj să nu conțină conservanți, arome sau zahăr adăugat.

Poți consuma mango și ca supliment

În comerț există și suplimente pe bază de extract de mango, sub formă de comprimate. Poți consuma de la 2 la 4 pe zi împreună cu un pahar mare de apă (250ml) pe stomacul gol, dimineața sau în timpul zilei.

Sursa