Cele mai bune banane pentru slăbit. Greșeala pe care mulți o facem la dietă

Maro, galbene sau verzi - care sunt cele mai bune banane pentru slăbit? Răspunsul și explicații detaliate în acest articol.

Cele mai bune banane pentru slăbit trebuie să aibă un conținut redus de zahăr și un nivel ridicat de amidon rezistent, care este important pentru digestie și ajută la menținerea sațietății mai mult timp. Pe de altă parte, cele mai rele banane pentru slăbit sunt cele cărora aproape că le lipsește acest amidon rezistent și care abundă în zahăr. Mai mult, aceste banane aproape că nu mai au deloc vitamine și minerale.

Curios să afli care sunt cele mai bune banane pentru slăbit? Află mai jos detalii!

Cele mai rele banane pentru slăbit - bananele prea coapte, maronii

Dacă plănuiești să mai dai jos, câteva kilograme, evită bananele foarte coapte, cu pete maronii. Acesta e semnul că amidonul rezistent s-a transformat în zahăr, deloc indicat la dietă, chiar și cel provenit din fructe, adică fructoză și glucoză.

O banană foarte coaptă conține aproximativ 18 grame de zahăr, spre deosebire de o banană coaptă, galbenă, care conține doar 14 grame de zahăr.

O altă bilă neagră a bananelor maronii este conținutul redus de fibre, importante pentru un tranzit intestinal corect, dar și pentru menținerea sațietății și a glicemiei: 19 grame, spre deosebire de 3 grame cât are o banană galbenă.

Nu în ultimul rând, bananele prea coapte nu sunt indicate pentru că vitaminele și mineralele aproape că lipsesc.

Dacă, totuși, ai uitat de bananele din coșul de fructe și acum sunt maro complet și foarte moi, nu te repezi să le arunci la gunoi. Le poți folosi în diverse rețete, cum ar fi banana bread, înghețată, clătite, bundică sau diverse smoothie-uri perfecte pentru micul dejun.

O alegere bună, doar nu excelentă - bananele coapte, galbene

O banană coaptă fix cât trebuie are o culoare galben aprins și nicio pată. Acesta este momentul optim să le consumi în general – dar nu neapărat la dietă, pentru că bananele galbene conțin cele mai ridicate niveluri de substanțe nutritive.

În plus, sunt ușor de digerat și ar putea stimula producția de dopamină, cea care ne face să ne simțim mai binedispuși, mai relaxați. Nu degeaba se recomandă consumul unei banane înainte cu câteva minute de a merge la culcare!

De asemenea, bananele coapte sunt pline de fibre, atât de importante pentru buna funcționare a digestiei, menținerea sănătății tranzitului intestinal, dar și pentru reglarea nivelului glucozei din sânge.

Prin urmare, dacă ai probleme cu constipația sau cu fluctuațiile glicemice, este mai mult decât bine-venit consumul bananelor coapte.

Cele mai bune banane pentru slăbit - bananele verzi, aproape crude

Cu cât bananele sunt mai puțin coapte, cu atât mai bine pentru siluetă! Bananele verzi conțin mult mai puțin zahăr decât cele foarte coapte și cantități mari de amidon rezistent, care ar putea avea un rol benefic în reglarea glicemiei, ajutând totodată în procesul de slăbire.

În plus, conțin cele mai mari niveluri de fibre, deci îți vor ține mult timp de foame.

Potrivit unui studiu recent, riscul de cancer ( de stomac, de esofag, pancreatic, de duosen sau cancerul vezicii biliare ) este cu 60% mai scăzut dacă mănânci zilnic o banană crudă.

Spre deosebire de bananele coapte, care au un gust foarte dulce și sunt recomandate în caz de constipație, cele verzi, din contră, pot fi benefice persoanelor care se confruntă cu diaree.

De asemenea, conținutul crescut de amidon plin bananele verzi poate accelera metabolismul și crește sensibilitatea organismului la insulină, fiind de ajutor pacienților cu diabet zaharat de tip 2.

Totuși, bananele verzi sunt mai greu de digerat din cauza amidonului rezistent și pot cauza dureri de stomac și constipație. Pentru a evita acest lucru, nu mânca mai mult de o banană verde pe zi sau consum-o în smoothie-uri, alături de alte fructe și legume indicate în cura de slăbire.

Sursa