Loboda încetinește procesul de îmbătrânire ajută la regenerarea celulară, o sursă importantă de vitamine, proteine și fibre

Loboda încetinește procesul de îmbătrânire și ajută la regenerarea celulară. În același timp previne și înlătură astenia de primăvară și are puternice efecte diuretice și laxative, fiind ideală în curele de slăbire.

Încă din Evul Mediu, loboda era folosită atât pe post de aliment, cât și ca remediu naturist, grație proprietăților medicinale. În Grecia Antică, loboda era folosită pentru tratarea arsurilor de la nivelul pielii și nu numai. Ulterior medicii danezi au început să o folosească, undeva după 1300, în tratamentul icterului, dar și pentru calmarea durerilor menstruale. La nivel cutanat, frunzele de lobodă se foloseau pentru accelerarea vindecării rănilor minore, dar și a tăieturilor și juliturilor.

De ce ar trebui să mănânci lobodă? Pentru că este una dintre verdețurile de primăvară care deschid sezonul salatelor, unei alimentații mai ușoare, mai naturale, mai nutritive și mai benefice pentru sănătatea organismului, dar și pentru menținere siluetei.

Frunzele de lobodă sunt bogate în vitamine și minerale, printre care se numără vitamina C, vitamina K, calciu, magneziu, fosfor, fier, zinc și seleniu. De asemenea, acestea sunt și o sursă importantă de proteine și fibre.

Așadar, din punct de vedere al aportului nutriționala, loboda este un aliment nutritiv și sănătos. Are un conținut caloric reduc, alături de zero grăsimi, zahăr și sare, în paralele cu un conținut bogat de nutrienți hrănitori.

Sursă