Câteva cuvinte despre frunzele de dafin

Frunzele de dafin sunt frunze uscate ale plantei de dafin, o plantă originară din regiunea mediteraneană. Dafinul nu se găsește în Polonia, deși uneori este cultivat ca plantă de casă. În Grecia antică, frunzele de dafin erau cunoscute ca simbol al închinării și gloriei, iar de-a lungul timpului au devenit unul dintre cele mai populare condimente folosite în gătit. Când sunt uscate, au o culoare verde deschis și un miros caracteristic, aromat. Ele sunt cel mai adesea folosite pentru a spori aroma bigosului, bulionului, cărnii, pateurilor, precum și a sosurilor și fripturii. De asemenea, se adaugă în marinate și marinate pentru murarea legumelor.

Cu toate acestea, frunzele de dafin au și alte utilizări valoroase. Deja în antichitate, din ei se prepara o infuzie și se folosea în medicina populară. Frunzele de dafin au o serie de proprietăți medicinale.

Ceai din frunze de dafin pentru curățarea organismului

Ceaiul, o infuzie din foi de dafin, este un remediu natural care poate ajuta la multe boli. Uleiurile conținute în frunze au un efect de încălzire și diaforetic, care pot curăța organismul de toxine și produse metabolice inutile. În plus, ceaiul din frunze de dafin are proprietăți diuretice, ceea ce sporește efectul detoxifiant și are un efect benefic asupra funcționării rinichilor și ficatului.

Bea această băutură cu o oră înainte de a mânca. Ficatul tău îți va mulțumi.

Ceai din frunze de dafin și digestie și pierdere în greutate

O infuzie de frunze de dafin crește și cantitatea de acid gastric secretat, ceea ce îmbunătățește digestia și accelerează metabolismul. Prin urmare, consumul unui astfel de ceai poate ajuta la indigestie, dureri de stomac și alte afecțiuni digestive. Infuzia merită și în timpul unei diete de slăbire, deoarece poate ajuta la accelerarea reducerii kilogramelor inutile.

Ceaiul din frunze de dafin scade nivelul de zahăr și colesterol

Dafinul scade și nivelul zaharului din sânge, așa că ceaiul din frunze de dafin este recomandat persoanelor cu diabet. De asemenea, poate scădea nivelul colesterolului LDL „rău” și al trigliceridelor și crește nivelul colesterolului HDL „bun”. Cu toate acestea, diabeticii ar trebui să-și consulte medicul înainte de a lua infuzia de frunze de dafin.

Cu ce ​​altceva poate ajuta ceaiul din frunze de dafin?

Ceaiul din frunze de dafin, datorită proprietăților sale de încălzire, poate ajuta și la durerile articulare reumatice. Merită să-l folosiți și în caz de insomnie, deoarece este excelent pentru calmare, calmare și relaxare. În plus, frunzele de dafin au proprietăți bactericide și fungicide, astfel încât infuzia preparată din ele poate fi folosită pentru atenuarea infecțiilor gingivale și orale. Îl poți folosi și ca clătire a părului pentru a îmbunătăți circulația sângelui în scalp și a scăpa de mătreață.

Cum se prepară și se folosește ceaiul din frunze de dafin?

Bea această băutură cu o oră înainte de a mânca. Ficatul tău îți va mulțumi

Prepararea ceaiului din frunze de dafin este extrem de simplă. Zdrobiți o mână (aprox. 5 g) de frunze și turnați peste ele un pahar cu apă clocotită. Se lasă apoi deoparte 15 minute acoperit si se strecoară. Pentru a face infuzia mai puternică, puteți turna apă clocotită peste frunze și le puteți fierbe aproximativ 5 minute și apoi le lăsați la loc răcoros timp de 5-6 ore. După acest timp, strecoară băutura. Ceaiul trebuie băut cu înghițituri mici pe tot parcursul zilei (nu mai mult de un pahar pe zi). Cel mai bine este să-l folosiți timp de trei zile și apoi să faceți o pauză de cel puțin o săptămână. Infuzia poate fi folosita si extern sub forma de comprese pentru durerile articulare si osoase.

Ceaiul din frunze de dafin – contraindicații

Frunzele de dafin au proprietăți valoroase, dar pot provoca și efecte secundare. Datorită efectelor puternice ale ceaiului de dafin, trebuie avută prudență în timpul tratamentului. Frunzele de dafin pot crește riscul de sângerare și hemoragie internă, ceea ce este important pentru persoanele care au probleme cu coagularea sângelui și iau anticoagulante. Ceaiul din frunze de dafin poate interacționa și cu unele medicamente, așa că persoanele cu boli cronice ar trebui să consulte un medic pentru utilizarea acestuia. La diabeticii care folosesc medicamente pentru a scădea nivelul zahărului, poate crește riscul de hipoglicemie. Infuzia de dafin nu este recomandată femeilor însărcinate și care alăptează din cauza lipsei de cercetare privind efectul asupra fătului și dezvoltării copilului. De asemenea, ceaiul nu trebuie dat copiilor.

Sursă