Aceste Fotografii Dezvăluie Cum Sunt Create Efectele Speciale În Filme, Pe Platourile De Filmare

Acest articol a fost publicat inițial pe tv-bee și a fost republicat aici cu permisiunea autorilor. S-ar putea să crezi că majoritatea filmelor folosesc imagini generate de calculator pentru a adăuga efectele lor. Ei bine, în multe cazuri acest lucru este adevărat, dar există o mulțime de alte modalități de a realiza aceste lucruri, cum ar fi efectele practice și captura de mișcare. În trecut, efectele practice erau practic norma, iar multe dintre filmele de pe această listă folosesc astfel de efecte. Normal nu ai avea ocazia să le vezi, dar dacă continui să citești, s-ar putea să poți să înțelegi cum au fost create aceste efecte.

Velociraptorii Din Jurassic World

Dacă te întrebai cum au reușit realizatorii să facă velociraptorii atât de realistici, este pentru că au folosit CGI. Ei bine, asta și au avut câteva persoane care au pozat astfel încât să știe cum să-i animeze.

Trebuie să fi fost foarte distractiv să alergi în jur pretinzând că ești un dinozaur și să țipi la oameni. Credem că acesta este probabil cel mai bun mod de a realiza un film și, dacă este posibil, ar trebui făcut în orice moment.

Jurassic Park T-Rex

Dacă credeai că velociraptorii din „Jurassic World” sunt tari, așteaptă să vezi pe acesta. Este vorba despre un efect special vechi de pe platoul filmărilor pentru „Jurassic Park” originalul și, în opinia unora, este și mai tare decât unele efecte CGI.

Pentru T-Rex din film, ei au construit efectiv un animatron real de mărime naturală. Uneori, eforturile depuse de studiourile de film pentru a captura magia adevărată a unui film ne impresionează cu adevărat.

Scena Cu Cursele Pe Pod Din Phantom Menace

Scena cursei cu podurile din „Star Wars: Amenințarea fantomei” a fost o adevărată capodoperă. Și spunem asta în sensul literal. Nu a fost un decor real, ci mai degrabă o machetă care a prins viață pe ecranul mare cu ajutorul unghiurilor de filmare și al montajului.

Pentru a face piesa decorului să funcționeze, au tăiat sute de mii de bețișoare de urechi, le-au plasat într-o plasă și au folosit ventilatoare pentru a-i ajuta să se miște și să arate mai reali. De asemenea, au plasat modele de personaje în jur pentru a spori iluzia.

Rocket Raccoon din Gardienii Galaxiei

Rocket Raccoon este real, sfârșitul poveștii. Cel puțin, asta am dori să putem spune. În mod evident, Rocket Raccoon nu este real și au avut nevoie să folosească un dublu pentru a ajuta la coordonarea scenelor.

Acel dublu nu este nimeni altul decât Sean Gunn, care interpretează rolul lui Kraglin în același film. Tehnic vorbind, el este mai mult decât un dublu, motiv pentru care Bradley Cooper, vocea lui Rocket Raccoon, nu face captura de mișcare. Doar uitați-vă cât de fericit este să interpreteze ambele personaje!

Picioarele Lui Locotenent Dan în Forrest Gump

Dacă v-ați întrebat vreodată cum reușesc cineaștii să elimine membrele persoanelor care sunt presupuse a fi amputate, nu trebuie să căutați mai departe decât Locotenent Dan din Forrest Gump.

Se pare că tot ce ai nevoie sunt niște colanți albaștri. Aceasta este aceeași tehnologie ca ecranele verzi, doar că au decis să folosească albastru în loc de verde. Probabil puteți realiza acest efect și acasă.

Sistemul de Canalizare

Ne-am întrebat mereu despre acest sistem de canalizare. Părea întotdeauna prea complicat pentru a fi un sistem de canalizare real undeva în statele Unite, cel puțin comparativ cu celelalte prezentate la TV și în filme.

Ei bine, se pare că aveam dreptate, deoarece întregul sistem de canalizare a fost creat special pentru film. Este uimitor cât de bine reușesc să construiască astfel de decoruri realiste. Din exterior, pare doar un mare loc de joacă din lemn.

Navele din Star Wars

Stadionul cursei pe pod nu este singurul element de decor din franciza „Star Wars”. De fapt, există multe, multe altele. Toate filmele, în special cele mai vechi, au o mulțime de efecte tehnice, nu efecte speciale.

Aici puteți vedea unii dintre artiștii care lucrează la una dintre navele spațiale pentru film. Este de fapt un model destul de mare, dar în comparație cu cum arată pe ecran, este destul de mic.

Perspectiva lui E.T.

Există o scenă în „E.T. Extraterestrul” în care Elliott îl aduce pe E.T. cu el pe străzi în timpul Halloween-ului, dar au trebuit să-l deghizeze astfel încât oamenii să nu se gândească de două ori la ceea ce este el.

De-a lungul scenei, ei arată perspectiva lui prin găurile pentru ochi tăiate în cearșaful pus peste el. Acest lucru a fost realizat prin simpla atașare a unui cearșaf similar pe camera de filmat.

Maxilarul din Nașul

Marlon Brando a trebuit să aibă un maxilar deform pentru o parte din filmul „Nașul”. Mulți oameni cred că și-a pus bile de bumbac în gură, dar asta nu l-ar fi lăsat să vorbească corect, nici să aibă un aspect normal cu bumbac în gură.

Deși ar fi fost destul de simplu să facă asta, are mult mai mult sens să faci o proteză pentru acest gen de lucru. Și asta e exact ceea ce au făcut.

Geaca Din Înapoi În Viitor Partea a II-a

Trilogia „Înapoi în Viitor” este plină de efecte practice. Pentru un film care este setat în viitor, cu siguranță nu folosesc tehnologie futuristă pentru film. A fost realizat în anii ’80, până la urmă.

Pentru geaca auto-ajustabilă și auto-uscătoare, au trebuit să folosească o echipă de oameni pentru a face efectul să funcționeze. Îi puteți vedea aici lucrând meticulos la efect. Nu trebuie să fi fost foarte ușor.

Scena Cu Trenul Din Înapoi În Viitor Partea a III-a

Efectele speciale pot fi uneori extrem de costisitoare și să arate destul de ieftin. Uneori este mai bine să folosești efecte practice și să le retușezi în post-producție. Exact asta au făcut și pentru acest film.

În loc să fie urmăriți de un tren real (ceea ce ar fi fost extrem de periculos și ineficient), au decis să folosească unele modele cu un tort în formă de tren atașat.

Servieta Din Pulp Fiction

Nu ajungem niciodată să vedem ce este în servieta din „Pulp Fiction”, dar dacă vă întrebați ce este acolo, încă mai aveți o șansă! Ceea ce este înăuntru s-ar putea să nu vă surprindă, dar totuși este distractiv.

Înăuntrul servietei se află un bec și un mecanism pentru a-l aprinde când este deschisă. Deși este evident când te gândești la asta, este interesant de știut că nu a fost vorba de niciun fel de efecte speciale care să-l facă să funcționeze, ci mai degrabă o lumină orbitor de puternică la care actorii trebuiau să se uite.

Submarinul din The Hunt for Red October

Cineaștii și producătorii fac multe pentru a se asigura că filmele lor arată cât mai real posibil și pentru asta creează tot felul de echipamente speciale. Luați submarinul din „The Hunt for Red October” ca exemplu.

Pentru a face ca submarinul să pară ca un submarin real, fără să obțină cu adevărat un submarin real, au decis să creeze un set animatronic mare. Prin realizarea unui submarin „pe uscat”, au reușit să reconstituie cum ar fi fost în lumea filmului.

Câinele Din The Call Of The Wild

Similar cu velociraptorii din „Jurassic World”, câinele din „The Call of the Wild” a trebuit să fie interpretat de un actor pentru a coordona corect mișcările acestui cățeluș realizat prin CGI.

Câinele care joacă în acest film a fost interpretat de artistul de mișcare Terry Notary. În această imagine puteți vedea cum a pus bazele pentru suprapunerea CGI care în cele din urmă a devenit cunoscută sub numele de Buck.

BB-8 Din Star Wars

Filmele mai vechi „Star Wars” folosesc o mulțime de efecte practice pentru filmele lor, într-o măsură în care ar fi dificil să ghicești ce este CGI. Un alt efect practic a fost robotul BB-8.

Pentru a mișca acest micuț, au avut pe cineva îmbrăcat într-un costum de ecran verde cu un instrument acoperit de ecran verde pentru a-l împinge în jur. Acest lucru a creat iluzia că se mișca cu adevărat, fără a-l face să arate ca o altă imagine generată de computer.

Șoferul Real Din Baby Driver

Atunci când filmezi o scenă în care oamenii conduc cu adevărat o mașină în loc să folosești un ecran verde sau efecte speciale, poate fi destul de periculos să joci în timp ce încerci să-ți menții atenția asupra drumului.

De aceea au construit acest dispozitiv pentru mașina din „Baby Driver”. În timp ce actorii erau ocupați cu ceea ce făceau în mașină, aveau pe cineva altcineva care conducea mașina de pe partea de sus.

Thanos în Războiul Infinitului

V-ați întrebat vreodată cum au adus la viață pe Thanos, acest personaj gigantic? Ei bine, nu căutați mai departe, această fotografie din culise explică totul!

În plus față de captura de mișcare, au adăugat un băț mare și o imagine cu Thanos pentru a menține proporțiile corecte ale înălțimii. Acest lucru nu numai că i-a ajutat pe realizatori să înțeleagă cum să creeze personajul Thanos în post-producție, dar a ajutat și actorii să știe unde să se uite atunci când vorbesc cu el.

Insula Din Shutter Island

Se pare că de fiecare dată când vedem o locație fictivă mare într-un film, aceasta nu este de fapt un produs al CGI-ului. De fapt, acest lucru pare să fie adevărat pentru o serie de filme, inclusiv „Shutter Island”.

Această imagine demonstrează cât de bine poate fi transformată o piesă de decor într-o locație din viața reală. Detaliile puse în azilul de pe Shutter Island îi conferă cu adevărat aspectul de ceva ce ar putea exista în realitate.

Setul Din Strălucirea

Aceasta nu este singura locație fictivă din film care s-a dovedit a fi o imensă piesă de decor în miniatură. De fapt, există multe decoruri despre care s-ar putea să fiți surprinși să aflați că sunt cu adevărat miniaturi.

Acesta ne-a surprins cu siguranță. Credeam cu adevărat că labirintul din tufișuri și proprietatea în toată splendoarea ei erau autentice și imobiliare de ultimă generație. Cât de greșit am fost.

Setul Din Terminator 2: Ziua Judecății

Și asta nu este ultima pe care o avem pentru voi. Se pare că multe dintre clasicele de pe vremuri sunt piese de decor și nici măcar nu v-ați dat seama. Așa cum se întâmplă în „Terminator 2: Ziua Judecății”.

Aici puteți vedea artiștii care lucrează la decor și aranjează toate mașinile. Cu cât ne gândim mai mult la asta, cu atât înțelegem că ar fi trebuit să folosească un decor, dar nu ne așteptam să fie cu adevărat o miniatură.

Tigrul Din Viața lui Pi

Am vorbit anterior despre tehnologia ecranului verde care poate fi și albastră, așa cum am discutat despre Lieutenant Dan. Practic, poate fi orice culoare doriți, dar de obicei este albastră sau verde, de unde și numele.

În „Viața lui Pi” avem un alt exemplu de utilizare a culorii albastre. În loc de un tigru real (care evident nu ar fi funcționat), au folosit o jucărie de plus albastră ca înlocuitor și dublu pentru ceea ce avea să devină tigrul.

Sursă