Lămâia ajută la vindecarea ficatului și curățarea corpului de toxine

Apa cu lămâie este un mijloc natural și eficient de întărirea a sănătății.

Crește capacitatea organismului de a elimina toxinele, determină creșterea pH-ului alcalin și are numeroase beneficii asupra sistemului cardiovascular.

Lămâia conține citrat ( acid citric ), un compus care inhibă în mod natural toxinele ce se pot acumula în corp sub formă de cristale.

Lămâia are efecte bune în afecțiunile ficatului. ajută la refacerea parenchimului hepatic, fiind indicată în hepatite și preciroză.

Este de asemenea utilă în calmarea crizelor hepato-biliare.

Lămâia stimulează funcția detoxifiantă a ficatului și îl ajută să filtreze și să elimine toxinele dăunătoare.

Un studiu, realizat de danezi pe animale, publicat în 2002 în Jurnalul European de Nutriție a arătat că lămâia ( mai precis coaja de lămâie ) scade nivelurile de colesterol din sânge și din ficat. Rezultatele sugerează că lămâia poate fi un remediu bun în boala ficatului ras.

Efectele diuretice și derurative ale sucului de lămâie sunt utile și împotriva pietrelor la rinichi.

Un studiu efectuat pe șobolani, publicat în anul 2007 în BMC Urology a arătat că sucul de lămâie previne creșterea nivelurilor de calciu din rinichi.

Mod de utilizare

Se poate consuma cel mult 1 pahar ( 200 ml ) pe zi. Lămâia se poate consuma de asemenea ca atare, sau sub formă de limonadă, câte 1-2 lămâi pe zi, în cure de lungă durată.

Comparativ cu limonada tradițională, apa cu lămâie este mult mai eficientă deoarece nu conține zahăr. În plus, apa se încălzește puțin, pentru a avea efecte mai bune asupra digestiei.

Atenție, sucul de lămâie nu trebuie consumat niciodată ca atare, diluat, deoarece acidul citric poate afecta smalțul dentar, cauzând pete și carii. Se poate amesteca fie cu apă, fie cu alte sucuri naturale sau lichide reci sau calde, nu fierbinți ( pentru a nu distruge vitamina C ).

Sursă