Jos Pălăria! Un pensionar cu o viață simplă a donat 10.000 de euro unui spital din Argeş

Ion Cârstoiu în vârstă de 77 de ani din comuna Aninoasa, a donat 10.000 de euro, agoniseala sa de-o viaţă, Spitalului Municipal Câmpulung Muscel, pentru achiziţionarea de echipamente medicale moderne în două secţii ale spitalului – Terapie Intensivă şi Neonatologie.

”Am văzut la televizor mai multe ştiri legate de donaţii pentru copiii născuţi prematur la diferite spitale din ţară. M-a impresionat ce am văzut şi m-am gândit să ajut şi eu copii născuţi prematur cumva şi am luat legătura cu cei de la spitalul din Câmpulung Muscel. Şi eu sunt din zona Muscelului, aşa că m-am gândit direct la acest spital. Mă impresionează mereu copiii, în special cei născuţi prematur şi vreau să îi ajut”, a declarat Ion Cârstoiu.

Ion Cârstoiu are o pensie de doar 1.300 de lei pe lună şi locuieşte într-o casă veche din Aninoasa, unde se spală la lighean.

Bărbatul nu a fost vreodată căsătorit, a avut o relaţie specială în tinereţe cu o femeie, la un moment dat aceasta a rămas însărcinată, însă a trebuit să facă avort. Iar acel eveniment l-a marcat, mai ales că îşi dorea mult să aibă copii.