De Ce Nu Pierdem Din Greutate, Cu Toate Că Suntem La Dietă?

Conform unui antrenor de fitness, există două categorii de persoane care nu reușesc să piardă în greutate.

Prima constatare este că, în urma dietei, persoanele respective slăbesc, dar castigă kilograme din alte surse, cum ar fi retenția de apă sau  creșterea mușchilor prin exerciții fizice zilnice.

A doua categorie ar fi că persoanele care sunt la dietă, dar nu reușesc să țină un jurnal conform unor reguli, respectiv se cântăresc, pe parcursul aceleiași zile de mai multe ori. De asemenea, nu este recomandată cântărirea în fiecare zi. Sau deși au impresia că se supun unor restricții alimentare, cei care doresc să slăbească mănâncă mai mult decât consumă organismul.

Motivele pentru care nu puteți să scăpați de kilograme

Există mai multe motive pentru care aveți un surplus de greutate, cum ar fi:

– nu dormiți suficient. Lipsa somnului este unul dintre factorii care contribuie la mărirea greutății abdominale. “Conform studiilor este foarte clar că dăcă nu dormți suficient, vi se va face foame mai des, apetitul va fi crescut, ceea ce conduce la îngrașare”, spune Eve Van Cauter, directorul unui institut de sănătate metabolica la Universitatea din Chicago.

– sunteti stresat. Elizabeth Scott, nutriționist, confirmă ca stresul cronic vă împinge să consumați în exces băutură sau alcool, care dau senzația de confort.

– nu exersați suficient. Adulții ar trebui să facă 150 de minute de exerciții moderate pe săptămână, cum ar fi mersul pe bicicletă, urcarea treptelor, chiar și plimbările în ritm alert contribuie la slăbire.

– faceți “pauza” de regim în week-end. Există regimuri în care se recomandă că, o zi sau două pe săptămână, să mănânci orice, ca recompensă. Această abatere de la regim poate compromite total regimul ținut cinci zile.