Frunza de brusture ameliorează discopatia cervicală, spondiloza lombară și durerile reumatice

Durerile cervicale, amorțeală, amețeală și dificultatea de a mișca gâtul sunt câteva simptome extrem de tulburătoare pe care le experimentează cei care suferă de discopatie sau spondiloză cervicală.

Discopatia cervicală și durerile lombare pot să apară din cauza poziției incorecte a coloanei vertebrale datorate unei anumite activități zilnice ( cum este de pildă utilizarea calculatorului multe ore ).

Discopatie cervicală – tratament cu Brusture

Brusturele ( Arctium lappa ) este o plantă accesibilă tuturor, întrucât crește pe maluri râuri și pâraie, ân șanțuri și liziere. Brusturele mai este cunoscut sub numele de captalan, lipan sau smântânică.

După lungi suferințe și tratamente ineficiente, cei care suferă de dureri cervicale și reumatice sau artrită, pot încerca un tratament extrem de simplu, care a dat roade în foarte multe cazuri.

Compresa cu frunze de brusture este un remediu la îndemâna oricui, neașteptat de eficient.

Cum se aplică compresa cu brusture

Se ia o frunză de brusture proaspăt culeasă și se pune la înmuiat în spirt medicinal albastru. Se lasă circa 10-15 minute.

Se așează pe ceafă o bucată de pânză subțire sau un tifon în 2 straturi, iar deasupra se aplică frunza de brusture impregnată în spirt, dar bine scursă.

Peste frunză se așează o altă bucată de pânză, și se fixează cu leucoplast sau se leagă cu un fular sau batic, astfel încât frunza să nu se miște și să cadă.

Acest tratament se face seara, iar frunza de brusture se lasă să acționeze toată noaptea, până dimineața. Aplicațiile se fac seară de seară, nu mai mult de 6 zile la rând.

Frunza de brusture, la fel și frunza de varză, are puterea de a trage răul din corp.

După primele aplicații, se poate resimți o îmbunătățire considerabilă a mobilității capului, iar amețelile dispar.

Frunza de brusture se poate aplica și fără să fie îmnuiată în prealabil în spirt.

Se ia o frunză, se spală, se zdrobește ușor pe fundul de lemn cu sucitorul, și se aplică pe locul dureros.

Acest procedeu se poate repeta de mai multe ori pe zi dacă durerea este foarte chinuitoare.

Sursa