Fructul care asigură stare de bine, liniște echilibru psihic! Mihaela Bilic: „Nu, nu îngrașă!”

Sfaturi importante din partea medicului nutriționist Mihaela Bilic.

Este fructul cel mai consumat de pe glob, dar puține persoane știu că asigură o stare de bine, liniște și echilibru psihic. Mihaela Bilic a specificat că putem avea parte de numeroase beneficii dacă îl introducem în dieta noastră! Iată despre ce fruct e vorba!

Fructul care face minuni pentru organsim

O banană pe zi poate ține medicul departe, susține nutriționistul Mihaela Bilic. Aceste fructe pot avea efecte incredibile pentru sănătatea organismului. Mai mult de atât, bananele nu conțin deloc grăsimi, așa că pot fi consumate fără restricții.

Bananele conțin triptofan, un aminoacid esențial

„ Dacă mărul era fructul ce ne garanta sănătatea fizică, banana este cea care are grija de dispoziția și starea psihică. Bananele au glucide lente ce asigură energia în caz de sport/mișcare, au potasiu și magneziu pentru funcționarea optimă a sistemului nervos și mușchilor. Dar cel mai important ingredient al lor este triptofanul, un aminoacid esențial care se transformă în organism în serotonină. Iar serotonina este substanța de care depinde starea de bine, liniștea și echilibrul psihic.

Dintre fructe doar bananele și prunele conțin acest precursor natural de serotoină, așa că lăsași merele și citricele deoparte și puneți accent pe banane – în anotimpul rece nu strică niciodată un strop de bine în plus.

Și nu, nu îngrașă!! O banană are 100 de calorii, iar faptul că este alcalină ( nu acidă precum mărul și citricele ) o face prietenoasă cu tubul digestiv și, spre deosebire de alte fructe nu stimulează pofta de mâncare”, a precizat Mihaela Bilic într-o postare pe pagina sa de Facebook.

Sursă